Turnen: Goede resultaten clubkampioenschap TOOS

In het weekeinde zijn de clubkampioenschappen gehouden bij de Waddinxveense Jazzdans- en Turnvereniging TOOS. Ruim 130 turners en turnsters van het recreatieve turnen van TOOS met in totaal bijna 520 oefeningen heb¬ben in hun wedstrijden laten zien wat ze het afgelopen jaar hebben geleerd.
Natuurlijk werden de wedstrijden gehouden in TOOS Plaza aan de Staringlaan.

Vrijdagmiddag was het eerste deel van deze kampioenschappen de beurt voor alle jongens van TOOS. In een redelijk bezochte Sportzaal van TOOS Plaza, streden de turners in de zaal in een vlotte en gezellige wedstrijd voor de eerste prijzen. Verdeeld over diverse groepen lieten zij zien dat gymen en turnen vooral leuk is om te doen.
De jongens moesten hun wedstrijd turnen op de toestellen; sprong, lange mat, rekstok en trampoline.
Bij de jongens vielen de 1e plaatsen als volgt;
jongens 6-7 jaar Renzo Steller 31,65 p.
jongens 8-10 jaar Sven Sip 34,30 p.
turnen extra Twan van der Loo 36,30 p.
turnen team jongens Niels Romijn 62,90 p.
Zij mogen zich allemaal clubkampioen noemen.

Na de wedstrijd en voor de prijsuitreiking lieten de mannen van het TOOS Turnteam nog even het echte turnwerk zien. De kleine en ook de grote mannen vlogen van de toestellen af en kregen veel aplaus.

Advertisements

Zaterdag was het de beurt aan alle meisjes tot 16 jaar binnen de vereniging.

Allereerst was het de beurt aan de kleuters van TOOS. We vonden dat de kinderen te klein voor een wedstrijd zijn maar in een soort demo hebben de kinderen laten zien wat ze hebben geleerd op de lessen. Er werd gedanst, gesprongen, een spelletje gedaan en een grote klim- en klauterbaan bedwongen. Ze deden het allemaal heel goed en alle kinderen kregen na afloop een echt diploma.

In de eerste wedstrijd op zaterdag begonnen de meisjes van groep 3-4. Zij turnden op de toestellen mini trampoline, balk, lange mat en rekstok. In een goed bezochte wedstrijd met veel ouders en bekenden lieten de meisjes zien dat ze in het afgelopen jaar veel geleerd hebben. Voor veel van deze meisjes was het ook de eerste wedstrijd bij de Gymnastiek, dus best wel een beetje spannend. Maar met de steun van papa of mama en de leiding kwamen ze er wel doorheen. Bij deze meisjes vielen de 1e plaatsen als volgt;
meisjes nivo R3 (6 jaar): ara de Jong 33,50 p.
meisjes nivo R3 (7+8 jaar): Naomi Verbeek 34,00 p.
meisjes nivo R2 (7-10 jaar): Rosalie Smit 33,60 p.

Nieuw dit jaar was dat een deel van het turnteam meisjes van TOOS, de selectiegroep turnen, een demotraining aan de recreanten en het publiek gaf. In een training in de andere zaal lieten zij tijdens de wedstrijd zien wat er allemaal mogelijk is met turnen. De selectiegroepen van TOOS trainen drie keer tot wel 9 uur per week.

De tweede wedstrijd van die dag was voor de meisjes van de groepen 5-6 van de basisschool. Zij turnde ook op dezelfde toestellen. De meeste meisjes hadden al eerder aan de clubkampioenschappen meegedaan en daarom was het voor hen iets minder spannend. Aan deze wedstrijd deden 34 meiden mee, samen met het vele publiek was het een drukke boel. In een vlotte wedstrijd werden de eerste prijzen door de volgende meisjes gewonnen:
meisjes nivo R2 (8 jaar): Roos Bakker 35,10 p.
meisjes nivo R2 (9+10 jaar): Amber van der Wel 34,10 p.
meisjes nivo R1 (8-10 jaar): Racelle Schoonderwoerd 34,70 p.

Als laatste wedstrijd waren de clubkampioenschappen van TOOS voor de meisjes van groep 7/8 en klas 1/2/3.
De uitslag van de nummers 1 was hierbij als volgt:
meisjes nivo R1 (10-12 jaar): Marlies Roos en Kim van Wijk 34,80 p.
meisjes nivo D4 (10-12 jaar): Marije Baron 36,30 p.
meisjes nivo D4 (12/14 jaar): Tess Boer 34,40 p.
meisjes nivo TF2 en TF3: Anouk Mandemaker 34,50 p.
meisjes nivo TF4 en TF5: Lara Keesmaat 34,40 p.

Behalve de prijzen die er per categorie te verdienen waren, was er ook nog een wisselbeker te verdienen, namelijk de Jeugdbe¬ker voor de turnster tot 13 jaar met het hoogste pun¬tentotaal.
Deze beker werd dit jaar gewonnen door Marije Baron met 36,30 p., de Jeugdbeker voor turners tot 13 jaar werd dit jaar gewonnen door Twan van der Loo met 36,30 p.
De laatste beker voor de beste turnster vanaf 13 jaar werd gewonnen door Anouk Mandemaker met 34,50 p.

Alle turners en turnsters die een podiumplaats hadden gehaald kregen een medaille en alle andere turners en turnsters kregen een mooi diploma met hun puntentotaal.
In totaal zijn er dit weekend 48 medailles en drie bekers bij TOOS uitgereikt.
TOOS kan terug kijken op een druk maar zeer geslaagd weekend.

toos clubkampioenschap