Turnen: Angelica Oudenaarden wint brons in Breda

Veertien turnsters van Dans- en Turnvereniging TOOS uit Waddinxveen hebben op zondag 24 mei, eerste pinksterdag, meegedaan aan de Open Bredase TurnKampioenschappen. Aan dit grootste evenement voor damesturnen in Nederland namen verdeeld over drie dagen ruim 1000 turnsters deel, uit alle provincies. Angelica Oudenaarden haalde van alle TOOS-turnsters het mooiste resultaat; zij mocht in Breda een bronzen medaille in ontvangst nemen.

In de eerste wedstrijd, ’s ochtends vroeg, turnden Iris Mulders en Jayda Fer. Iris had tijdens de wedstrijd behoorlijk veel pech, zo gingen haar balk- en brugoefening niet zoals ze hoopte. Ze eindigde als 18e van de 28 ingeschreven turnsters in haar categorie. Jayda eindigde in haar leeftijdsklasse als 17e. Haar beste onderdeel was sprong.

Aan de tweede wedstrijd deden maar liefst 6 turnsters van TOOS mee. Dominique van Kesteren, Alissa Heemskerk en Esmée de Jong turnden in de categorie Jeugd 2, 2e divisie. Dominique liet een mooie constante wedstrijd zien zonder noemenswaardige fouten, maar viel met een 4e plaats net buiten de podiumplaatsen. Alissa en Esmée lieten met name wat punten liggen op balk. In het eindklassement eindigden ze op de 8e en 9e plaats.

Advertisements

Britt Burger, Nynke Walstra en Dewi Boom namen deel in de categorie Instap N2. Britt turnde een prima wedstrijd, maar haalde net een halve punt te weinig voor een medaille; ze werd 4e. Nynke en Dewi haalden met een puntentotaal van ruim 38.000 punten de 7e en de 8e plaats. Hun beste onderdelen waren sprong en brug.

Nadia Koedoot en Anne lotte FickweiIer turnden in de wedstrijd daarna. Nadia eindigde als 6e. Ze liet ook dit keer een uitstekende wedstrijd zien, maar liet helaas kostbare punten liggen op sprong. Anne Lotte deed het op dit onderdeel juist prima (3e plaats), maar had wat meer moeite met de overige onderdelen. Zij haalde in haar leeftijdsklasse de 10e plaats.

In de laatste twee wedstrijden namen Angelica Oudenaarden, Sabrina Saddoug en Djoya Burger deel, elk in hun eigen categorie. Sabrina deed het vooral heel goed op de onderdelen balk en vloer en werd in het eindklassement 7e. Djoya haalde haar beste score op brug, haar mooie brugoefening werd door de jury beloond met een 12.750. Angelica haalde de op één na hoogste score op brug en sprong, maar liet wat punten liggen op balk. De Waddinxveense mocht aan het einde van de wedstrijd een bronzen medaille omhangen.

Daphne Spruytenburg en Nikkie van der Slik moesten de wedstrijd in Breda helaas aan zich voorbij laten gaan, vanwege een blessure. Daphne Spruytenburg raakte geblesseerd aan haar enkel, tijdens de halve finale NK. Hierdoor mist ze de meerkampfinale van het NK, maar ze staat op 7 juni wel in twee toestelfinales.

toos breda