Timios verliest door rommelig spel

Boskoop – Zaterdag 9 december speelde Timios D1 vroeg in de middag in en tegen Inter Rijswijk D2. Timios stond er in de ranglijst gunstiger voor dan de dames van Inter Rijswijk. Ze begonnene dan ook vol goede moed aan de wedstrijd – met later op de avond nog een gezellige SinterKerstviering in het vooruitzicht. Coach Milan Merkus kon deze wedstrijd niet beschikken over aanvalster Elise Aref. Vanwege een schouderblessure had zij deze keer van positie geruild met libero Hester Faber, die daarmee een soort van rentree als buitenaanvalster maakte.

De 1e set begon rommelig aan de zijde van de gasten. Toch wist Timios in eerste instantie gelijk op te blijven gaan met Inter Rijswijk. Halverwege de set raakten de dames echter op achterstand. Rommelig spel, (te) veel foute services en aan het net werd het niet afgemaakt. Aan het eind van de 1e set kwam Timios nog goed terug, maar moest de set toch gewonnen geven met 25-23.

De 2e set begon Timios sterk en wisten de dames al snel een voorsprong op te bouwen. De servicedruk was veel beter en Inter Rijswijk kon veel minder dan in de 1e set druk zetten met de sterke buiten aanval. Aan het eind van de 2e set kwam Inter Rijswijk nog wel wat terug – het was niet genoeg om Timios van winst af te houden: 23-25.

De 3e set was een kopie van de 1e set. Opnieuw gaf Timios te weinig servicedruk en ook aanvallend werd er te weinig gescoord. De sterke diagonaal en buitenaanval van Inter Rijswijk bleven scoren en de set werd met 25-21 gewonnen door Inter Rijswijk.

In plaats van een stevige revanche om door te stomen naar ene 5e set, leek Timios in de 4e set de moed he hebben opgegeven. Er werd slecht gepasst en ook nu lukte het Timios niet om te scoren. De set werd kansloos verloren met 15-25. Al met al geen goede wedstrijd vanuit Timios bezien.