Timios H1 oppermachtig tegen Delta H2

volleyball game sport with group of young beautiful girls indoor in sport arena

Boskoop/Waddinxveen – Met nog twee wedstrijden te gaan in de competitie neemt Timios H1 een fraaie tweede plaats in op de ranglijst van de eerste klasse. Een plek die recht geeft op deelname promotie/degradatie wedstrijden voor de promotieklasse op 28 april.

Tegen tegenstander Delta H2 uit Delft wilde Timios in de laatste thuiswedstrijd vrijdagavond in De Plataan een goede wedstrijd laten zien tegen de nummer 10.
De wedstrijd begint met een foutenfestival van beide kanten. Delta heeft veel moeite een goede service af te leveren en de aanvallers van Timios slaan de ballen te vaak buiten de lijnen. Vanaf 9-9 komt Timios echter los en is niet meer te stoppen. In drie lange servicebeurten wordt er een einde aan de set gemaakt en worden er niet meer dan 11 punten aan Delta gelaten.

In de tweede set komt Timios direct vlammend uit de startblokken met 6-0. Delta is kansloos tegen de muur die Timios optrekt bij de blokkeringen. En als de bal er langs wordt gespeeld staat er een dijk van een verdediging met libero Milan Merkus. De blokkering van Delta krijgt geen moment grip op de spelverdeling van Rens de Rooij waardoor ook deze set snel met 25-11 wordt gewonnen.

Om bij alle spelers wedstrijdritme te houden start Timios de derde set met een andere spelverdeler en diagonaalspeler. Even lijkt het er op dat Delta tegen dit Timios iets meer grip krijgt. Maar al snel dendert de Timios trein met dezelfde vaart verder en pakt de set met 25-14.

In de vierde set heeft Delta al geen illusies meer maar wil zo goed mogelijk tegenstand bieden. Een paar keer weet het team uit Delft een direct scorende aanval af te leveren. Het side-out spel van Timios is voor Delta vele malen te sterk waardoor ook de vierde set winst oplevert voor Timios (25-11).

In de laatste competitiewedstrijd, volgende week tegen de nummer 8 in de competitie, heeft Timios genoeg aan drie punten om de PD-wedstrijden veilig te stellen.

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?