Timios dames 1 wedstrijdverslag 22 november

Afgelopen zaterdag, op 22 november, speelden wij een thuiswedstrijd tegen Delta dames 2 die op dat moment de derde plek met ons deelden. Winnen moesten we dus om onze derde plek te behouden, en dat deden we. We begonnen de eerste set sterk. We brachten de pass goed en de ballen werden door aanvallen of goede prikballen gescoord. We liepen gelijk uit op Delta en gaven ze geen kans meer ons in te halen. We wonnen deze set met overtuiging, 25-17.
In de tweede set zakte de concentratie iets weg, waardoor we geen voorsprong meer pakten zoals we in de eerste set deden. Door de fouten die wij maakten werd Delta sterker. We bleven tot halverwege de set gelijk lopen maar toen liep Delta uit. Aan het einde van de set ging het wel nog een stuk beter en gingen de fouten er iets meer uit, maar Delta had net een te grote voorsprong opgebouwd. We verloren deze set met 23-25.
In de tweede set zagen we dat een mindere prestatie van onze kant meteen werd afgestraft, maar dat we zeker konden winnen als we weer gingen spelen zoals in de eerste set. De opstelling in de derde set werd daarom ook weer hetzelfde als in de eerste set. Deze set ging een stuk beter dan de tweede set, we pakten punten en lieten Delta zien dat we wilden winnen. Deze set resulteerde in een stand van 2-1 met een setstand van 25-22.
Ook in de vierde set begonnen we goed, we waren in het veld en aan de kant enthousiast en speelden ons eigen spel goed. Totdat het 24-18 stond. We lieten Delta opeens een paar punten achter elkaar pakken en het lukten ons niet om het laatste puntje te scoren. Het werd 24-23, en op dat moment scoorden wij waardoor we eindigden met een setstand van 25-23 en een eindstand van 3-1 winst! De laatste set had iets minder spannend gemogen, maar we zijn blij met de overwinning van inmiddels nummer vijf in de competitie en wisten onze derde plek te behouden. Volgende week spelen wij op vrijdagavond om 19.00 uur een uitwedstrijd tegen de nummer negen op de ranglijst, SKC dames 2 te Leiden. Ook die avond is natuurlijk iedereen van harte welkom om ons te komen aanmoedigen!