Tien nieuwe appartementen Westergouwe verloot onder inschrijvers

Gouda – De parkeerplaats bij het appartementencomplex van Westergouwe stond woensdag 10 mei vol met potentiële huurders voor de start van de verhuur van 42 sociale huurappartementen. Alle 558 belangstellenden voor deze woningen waren uitgenodigd. Zij kregen te horen dat 10 woningen verloot gaan worden, zodat iedereen een kans maakt op een van de woningen. De andere 32 woningen worden toegewezen volgens de gebruikelijke regels.

Rogier Tetteroo, wethouder van Gouda, verwoordde het zo: “Met straks de oplevering van deze appartementen kan je je hele wooncarrière in Westergouwe doorbrengen. Van een beginnende starter in een sociaal appartement doorstromen naar wellicht een eengezinswoning in sociale of vrije huur en misschien ook wel een koopwoning of je woning zelf bouwen op een van de kavels. We gaan gestaag voort, nu de eerste fase op volle stoom is, zijn we ook al de voorbereidingen aan het treffen voor fase 2,” en hij wees naar de zandvlakte op het aangrenzend terrein. “En ook fase 3, daar denken we al aan”.

Parkeerterrein voor de deur
De appartementen van dit complex hebben een oppervlakte van ongeveer 70 m². Ze zijn voorzien van 2 slaapkamers, een badkamer en een apart toilet. De woonkamer is voorzien van een open keuken en een balkon. Alle woningen beschikken over vloerverwarming. Het complex van 6 woonlagen heeft ook een lift en een parkeerterrein voor de deur.

Advertisements

Verloting
Iedereen vanaf 23 jaar met een huishouden van 1 tot 3 personen en een maximaal salaris kan reageren van 11 tot en met 18 mei, 23.00 uur. Daarna worden de C- en E-types door een notaris verloot. Op de website www.woonpartners-mh.nl staat alle informatie.