THE BEATLES: EIGHT DAYS A WEEK IN CINEMA GOUDA

The band you know, the story you don’t. Beatles fans kunnen in Cinema Gouda de allereerste door The Beatles geautoriseerde documentaire sinds zij in 1970 uit elkaar gingen zien! Deze filmdocumentaire van de Oscar-winnende regisseur Ron Howard (A Beautiful Mind) laat vele zeldzame en nog nooit eerder vertoonde beelden zien van hun live concerten en interviews. Eight Days A Week – The Touring Years wordt vertoont op zondag 23 en dinsdag 25 oktober om 19:15 uur.

Na hun legendarische Amerikaanse debuut in ‘The Ed Sullivan Show’ in 1964, lieten zij de gehele U.S. in verbijstering achter en de naweeën van dit optreden werden in de gehele wereld gevoeld. Met hun albums en tv-optredens, veranderden zij voor eeuwig de muziek- en popcultuur. Hun uitzonderlijke vakmanschap en charisma maakten hen tevens tot één van de grootste live acts aller tijden.

Regisseur Ron Howard gaat op ontdekkingsreis naar de live-optredens van de groep. Van hun vroege optredens in clubs in Liverpool en Hamburg tot hun weergaloos grote concerten in uitverkochte stadions over de gehele wereld; van New York tot aan Melbourne en Tokyo.

Advertisements

Deze documentaire laat ook veel heel nieuwe interviews met onder andere Paul McCartney, Ringo Starr en vele andere prominente betrokkenen zien. De film laat niet alleen de weg naar hun enorme roem zien maar ook de wissel die dit trekt op de bandleden waardoor zij uiteindelijk beslissen om met touren te stoppen (in augustus 1966) en zich volledig te storten op hun ongeëvenaarde en geniale muzikale energie welke resulteerde in een serie van baanbrekende studio-opnamen waar zij heden ten dage het meest bekend om zijn.

Reserveren
Het kopen van kaartjes kan online via www.cinemagouda.nl, bij de kassa aan de Burgemeester Jamessingel of telefonisch via 0182- 527 773.