Tania Kross voor de klas

In groep 1/2 van de Casimirschool werd dinsdag 17 februari een onderschoolse les gegeven door Tania Kross. Deze les is onderdeel van het muziekproject “Zing met ons mee!” waarin de Goudse Mezzosopraan Tania Kross de kinderen meeneemt binnen het thema “dromen”. Door dit educatieve muziekproject dat ontwikkeld is door het Concertgebouw, maken jonge kinderen op een toegankelijke manier kennis met klassieke muziek. Dichter Ruben van Gogh schreef de teksten voor de liedjes en Thijs Borsten zette deze op muziek.

In totaal doen er via de Brede School 12 Goudse basisscholen mee (28 groepen/ 640 leerlingen).

Deze weken wordt er op de basisscholen hard gewerkt om de liedjes aan de kinderen aan te leren. Een aantal keer komt er een muziekdocent van KunstpuntGouda om de leerkrachten hierbij te begeleiden en te ondersteunen.

Advertisements

Op donderdag 12/3 en vrijdag 13/3 wordt dit muziekproject onder schooltijd afgesloten met een voorstelling in Cultuurhuis de Garenspinnerij voor de kinderen uit de groepen die hieraan hebben meegedaan.

Op zaterdag 14/3 organiseert Tania Kross 3 extra meezing-voorstellingen die te bezoeken zijn door (groot)ouders en kinderen van alle leeftijden in Cultuurhuis Garenspinnerij. Kaarten en het liedboek met oefen cd zijn verkrijgbaar op: www.krossover.nl

 

Tania Kross zet zich al jaren in voor muziekonderwijs door onder andere ambassadeur te zijn van Muziek Telt!, muziekonderwijs voor iedereen.  Ze verzamelt jaarlijks als ambassadeur van het Leerorkest Instrumentendepot instrumenten van particulieren die een nieuw leven krijgen bij een kind op school. Onlangs is ze benoemd als lid van de Akademie van Kunsten, een onderdeel van de Koninklijke Akademie van Wetenschap die ernaar streeft de kunsten en de maatschappij te verbinden.

 

 

Hierbij een link naar een eerdere voorstelling met Tania Kross:
https://www.youtube.com/watch?v=OqO4mc2YLjE