Taekwondo: Soufyan laat zich zien op Dutch Open

In het Indoor Sportcentrum te Eindhoven vond dit weekeinde het Dutch Open Taekwondo plaats. Bij de Dutch Open is Soufyan Akabbouz ditmaal in de kwartfinale gestrand. Nadat hij zijn eerste twee partijen in Eindhoven won, wist in de derde partij de Brit Josh Calland van hem te winnen. Hoewel de Gouwenaar natuurlijk graag had gewonnen, was het toch een goed optreden op dit loodzware toernooi. “Dit toernooi was voor mij een laatste krachtmeting  om te zien waar ik Internationaal sta “, zegt de negentienjarige Gouwenaar. “Nu kan ik de komende weken werken aan de laatste voorbereidingen naar het WK toe.”

In de eerste ronde nam Soufyan het op tegen Martin Nduwayezu van het Ruwandese Nationale Team en die wedstrijd verliep niet gemakkelijk. “Het ging moeizaam en ik won na de reguliere speeltijd (8-8) op golden point suprioriteit. Daarna werd in de tweede partij de Duitser Ulysse Trolliet met duidelijke cijfers (8-3) aan de kant geschoven. In de kwartfinale trof hij de lange Brit Josh Calland, die verleden jaar het Dutch Open nog op zijn naam schreef. Soufyan kwam in de eerste twee rondes op een kleine achterstand. In de laatste ronde nam hij meer risico, maar kon helaas niet meer tot scoren komen.

De Dutch Open Taekwondo werd dit weekend voor de 42e keer georganiseerd. Dit jaar duurde het grootste Internationale toernooi van de wereld 3 dagen i.v.m. het grote aantal deelnemers. Een recordaantal van zo’n 1750 deelnemers uit 72 landen deden mee. Vrijdag kwam de jeugd in actie, terwijl de senioren verdeeld over zaterdag en zondag de mat betraden.