Stoppen met roken? Bezoek de Stoptober camper in Gouda

Gouda – De vierde editie van het succesvolle Stoptober komt er aan. Stoptober geeft iedereen die wil stoppen met roken alle steun om in oktober
28 dagen niet te roken.
 De GGD Hollands Midden en het Groene Hart Ziekenhuis (GHZ) steunen dit initiatief en willen rokers uit Gouda en omgeving motiveren om zich aan te sluiten bij Stoptober. Daarom staat op vrijdag 15 september de Stoptober camper in Gouda.

De camper staat van 10.00 tot 12.00 uur op de Nieuwe Markt in Gouda. Stadsdichter en verpleegkundig specialist van het GHZ  Hanneke Leroux draagt haar gedicht ‘Ik maak je uit’ voor. Ook is er een zangworkshop voor en door groep 8 van basisschool de KAS met kinderburgemeester Romaissa Magouh. Bij de camper zijn medewerkers van de GGD en van het GHZ aanwezig. Iedereen die wil kan informatie krijgen over stoppen met roken en de verschillende ondersteuning die daarbij mogelijk is. Na de Nieuwe Markt staat de Stoptober camper van 13.00 tot 15.00 uur bij de hoofdingang van het Groene Hart Ziekenhuis aan de Bleulandweg 10.

Meedoen aan Stoptober
Tachtig procent van de rokers wil graag stoppen met roken, maar daadwerkelijk stoppen is niet eenvoudig. Voor een roker is er eigenlijk nooit een juiste gelegenheid. Stoptober creëert dit moment en biedt met het positieve programma een duidelijk stopmoment. Ook meedoen aan Stoptober? Inschrijven kan via de website www.stoptober.nl. Via de website en de app worden deelnemers geholpen om Stoptober te voltooien. Zo krijgen zij dagelijks tips en kunnen ze in contact komen met andere stoppers om ervaringen uit te wisselen. Daarnaast is er voor deelnemers een gratis Stoptober Magazine: een blad vol inspiratie en steun tijdens Stoptober.

Advertisements