Start nieuwe seizoen Reederij de IJsel

Gouda – De schepen van Reederij De IJsel, ijsselaak den Onthaestingh, de trekschuiten Jan Salie en Jan Kordaat en de benjamin Jan Contant liggen weer in vol ornaat en fris gelakt klaar voor het nieuwe seizoen! Ook de schippers en gidsen zijn uit hun winterslaap ontwaakt en staan te trappelen om aan de slag te gaan. De boekingen voor de historische tochten door de Goudse grachten en de vaartochten op de Hollandsche IJssel stromen binnen op het walkantoor. Al veel familie-, bedrijfs- en trouwvaarten staan in de planning.

De fraaie eikenhouten salon van de Jan Salie is in de wintermaanden door de vrijwilligers van de rederij grondig gerenoveerd in één van de fabriekshallen van Machinefabriek De Hollandsche IJssel in Oudewater. Het houtwerk van de trekschuit glimt en glanst als nieuw en de plastic stootwillen en de leguaan op de voorsteven zijn vervangen door ambachtelijk schiemanswerk.

Ook de snik Jan Kordaat die een jaar geleden van een nieuwe houten opbouw werd voorzien, is onder handen genomen. Naast het terugkerende lak- en schilderwerk plaatste de technische dienst van de rederij onder andere een standkachel van Russische makelij in de voorpiek, zodat de passagiers voortaan ook bij koud weer comfortabel in de roef kunnen verblijven.

IJsselaak den Onthaestingh, vorig jaar rondom in de verf en lak gezet, kreeg onder andere een nieuw dekkleed. Kortom, de schepen liggen er spik en span bij. Welkom, kom aan boord en geniet van een mooie vaartocht!

De trekschuiten van Reederij de IJsel
Reederij De IJsel verzorgt al vanaf 2007 historische en recreatieve vaartochten met de trekschuiten Jan Salie en Jan Kordaat. De Jan Salie is in 2007 gebouwd als replica van een Zuid- Hollandse trekschuit, de Jan Kordaat is een gerestaureerde snik gebouwd in 1902. Met het karakteristieke scheepje werden in de negentiende eeuw beurtvaarten onderhouden in Friesland.

Als we de geschiedenis induiken, ligt het voor de hand dat we met trekschuiten varen.

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via redactie@degouda.nl

Download nu deGouda App voor iOS en Android 

 
17-04-2019 10:15