Start meldpunt zorg

Regionaal Meldpunt Zorg SP: melden heeft altijd zin!

Vanaf 19 januari 2015 is het Regionaal Meldpunt Zorg van de SP open voor Gouda, Alphen aan den Rijn, Leiden en Voorschoten. Van dinsdag t/m vrijdag kunt u bellen tussen 9.00 en 16.00 uur op onderstaande nummers:
071 – 521 91 53 of 071 – 888 26 80
Schriftelijk melden kan ook via: gouda@sp.nl

Vanaf 1 januari 2015 verandert er veel in de zorg. Belangrijke taken van het Rijk zijn overgegaan naar de gemeente, maar zijn alle gemeenten daar klaar voor? Het is een megaoperatie onder grote tijdsdruk, terwijl tegelijkertijd zwaar wordt bezuinigd. Daarom is de SP ongerust over hoe het zal gaan met de zorg voor mensen in 2015. Niemand mag tussen wal en schip terechtkomen.

Advertisements

Het meldpunt is vooral bedoeld voor mensen die zorg ontvangen, mantelzorgers en andere betrokkenen. Het gaat bijvoorbeeld om de regelingen voor hulp bij huishouden, dagbesteding, begeleiding, jeugdzorg, inloop psychiatrie en beschermd wonen. Een medewerker van de SP Hulpdienst schrijft uw klacht en gegevens op. De meldingen worden doorgegeven aan de gemeente en aan de landelijke SP-organisatie. De klachten worden anoniem behandeld. Bij veel voorkomende klachten kan er verdere actie worden ondernomen. Melden heeft dus altijd zin!