Start inschrijving Goudse Singelloop

De inschrijving voor de Goudse Singelloop start op woensdag 27 mei om 17.00 uur. Vorig jaar was de 10 kilometer loop binnen het half uur uitverkocht en de 3, 5 en 7 km deden er 4,5 uur over.

Het startschot van de grootste avondloop van Nederland klinkt op vrijdag 11 september op de Markt in Gouda. Duizenden enthousiastelingen zullen dan weer de 1, 2, 3, 5, 7 of 10 kilometer door en langs het centrum van Gouda afleggen. De laatste jaren is de singelloop geen wedstrijdloop meer maar bestemd voor de recreanten. Deze beslissing is genomen om het aantal recreatielopers te kunnen verhogen. Sinds die verandering is het aantal deelnemers bijna verdubbeld en nog is de vraag groter dan het aanbod.

Bij de organisatie komen allerlei adviezen binnen over het aanpassen van de inschrijving, maar volgens de organisatie is er geen eerlijkere manier van inschrijven dan die nu wordt gebruikt. Wel is naar aanleiding van vorig jaar de bekendmaking van inschrijfdag en het tijdstip naar voren gehaald. Daarnaast zal nu op de site www.singelloop.nl en op Facebook informatie komen te staan over de noodzakelijk inschrijfgegevens, zodat deelnemers eventueel ook door een ander kunnen worden ingeschreven.