Start borstkankermaand met uitreiking roze lintje Groene Hart Ziekenhuis

Gouda – Twee belangenbehartigers van de Borstkankervereniging Nederland (BVN) hebben afgelopen week het roze lintje voor goede borstkankerzorg persoonlijk overhandigd aan artsen en verpleegkundigen van het Groene Hart Ziekenhuis (GHZ). Daarmee is het startsein voor de borstkankermaand in het GHZ gegeven.

Shirley Klein en Ellen Hermans, patiënt-advocates van de BVN, kwamen het lintje overhandigen aan het team van artsen en verpleegkundigen dat zich bezighoudt met borstkankerzorg. Ellen Hermans: “Het lintje is een onafhankelijke erkenning voor de kwaliteit van de borstkankerzorg. Elk jaar scherpt de BVN de criteria weer aan waarbij de ervaringen van patiënten worden gecombineerd met informatie over het zorgaanbod van ziekenhuizen. Het GHZ heeft weer bewezen een zeer goede kwaliteit van borstkankerzorg te hebben.”

Borstkankermaand
Het GHZ besteedt op diverse manieren aandacht aan de borstkankermaand. Zo zijn (ex-)patiënten van het GHZ, die door borstkanker een borst missen of een verschil in cupmaat hebben, uitgenodigd voor een modeshow in Alrijne Ziekenhuis in Leiderdorp. Daar vertelt een fysiotherapeut ook het belang van fit worden en blijven en zal een plastisch chirurg vragen beantwoorden over borstreconstructies.  Daarnaast zijn in oktober op de GHZ-website en Facebook veel verhalen te lezen over hoe de borstkankerzorg in de regio geregeld is.

Advertisements

Samen+
Op het gebied van borstkankerzorg werkt het GHZ intensief samen met Alrijne Ziekenhuis onder de naam Samen+. Belangrijke uitgangspunten zijn snelheid en kwaliteit. De ziekenhuizen bundelen hun kennis en ervaring in een gespecialiseerd borstkankerteam van artsen en verpleegkundigen. Patiënten met verdenking op borstkanker kunnen voor een eerste afspraak binnen één werkdag terecht op de mammapolikliniek. De patiënt wordt dan direct onderzocht om vast te stellen of er sprake is van een kwaadaardige aandoening. De patiënt weet meestal nog dezelfde dag of er wel of geen sprake is van borstkanker.