Stadscamping en ‘klimhotel’ op Koudasfaltterrein

Een strand, stadscamping, een ‘klimhotel’ op hoogte met een mooi uitzicht over de Krimpenerwaard en over Gouda. Het zijn enkele van de plannen van Stichting GOUDasfalt voor het terrein Koudasfalt aan de Gouderaksedijk. Dinsdagavond werden de plannen gepresenteerd tijdens een drukbezochte bijeenkomst in de Chocoladefabriek.

Begin december ontvangt de gemeenteraad een bidbook over GOUDasfalt, waarna hoogstwaarschijnlijk in januari de raad een besluit neemt over het al dan niet aankopen van het Koudasfaltterrein (ligt ongeveer ter hoogte van het Houtmanssplantsoen, aan de overkant van de Hollandsche IJssel). Meteen nadat de sleutel van het gebied is overgedragen, gaat de stichting aan de slag. Als eerste wordt de entree aan de Gouderaksedijk aangepakt. Er zal snel iets te beleven zijn, beloofden Peterpaul Kloosterman en Maud Roukens, enkele van de initiatiefnemers.

Stadslandbouw op Koudasfaltterrein
Het terrein in 23.000 vierkante meter groot. Met een combinatie van werken, wonen, recreatie en culturele activiteiten wil de stichting dit gebied aantrekkelijk maken. GOUDasfalt verdeelt het terrein in vier zones, met eigen kenmerken. Het gedeelte richting Gouderaksedijk moet een aantrekkelijk entreegebied worden met mogelijkheden voor fietsverhuur en een toeristisch overstappunt. Het meest open gedeelte wordt gebruikt voor een stadsstrand en mogelijk standslandbouw. De zone die richting molen ’t Slot ligt, is geschikt voor een klein oeverpark met ruimte voor stadskamperen (stadsglamping) en twaalf woningen. Richting Stolwijkersluis komen een passantenhaven en woonwerkateliers voor ambachtelijke bedrijven. Het open binnenterrein wordt gebruikt voor evenementen die niet in het centrum van Gouda kunnen worden gehouden.

Het wachten is nu op de gemeenteraad die een besluit moet nemen over de aankoop van het terrein. De financiële lasten worden doorberekend aan de stichting.

Advertisements