#sport: Tafeltennis: Knap gelijkspel gehavende Vriendenschaar heren

Vanwege het ontbreken van Thijs Groeneveld (zijn eigen trouwerij) en Remco Raghunath (dag-gast van Thijs) moest vaste speler Marco van der Meijden met 2 invallers naar Never Despair. De sympathieke gastheren waren positief verrast en zagen kansen om hun matige positie te verbeteren. Het werd uiteindelijk een zwaarbevochten gelijkspel: 5-5.
Marco opende de wedstrijd tegen Gabor Martens; op 2-1 en 10-6 liet Gabor 4 matchpoints liggen waardoor een matige Marco alsnog in 5-en kon ontsnappen: 0-1 voor Vriendenschaar. Vriendenschaar invaller Cho-Lwin Aye ondervond vervolgens dat er toch een behoorlijk gat is tussen de 1e klasse en de 2-divisie: 3-0 voor Marcel ter Braak en 1-1. In wedstrijd 3 was er ruime winst van Tim Daalhof op Pim Kuipers (1-2 voor Vriendenschaar. Na de dubbel (3-1 winst voor de thuisclub) was het de beurt aan de beide kopmannen (Marcel en Marco, zie foto) om hun team op voorsprong te zetten. Marco kwam 2-0 voor; Marcel kwam knap terug naar 2-2 en 9-9 maar 2 goede punten van Marco zorgde voor de 2-3 voorsprong voor Vriendenschaar.
Gabor en Tim maakten er een mooie pot van die in 5-en door de eerste werd gewonnen (3-3). In wedstrijd 7 speelde Cho een prima wedstrijd tegen Pim; de service/1e bal van die laatste was toch voldoende voor de 3-1 overwinning (4-3 voor ND). In wedstrijd 8 werd een eenvoudige overwinning van Marcel op Tim verwacht; het bleek een echte kraker die knap door Tim gewonnen werd met 12-10 in de 5de. Wedstrijd 9 was weer een kraker: Marco kwam tegen Pim met 2-0 voor; Pim kwam sterk terug 2-2 waarna een mazzelende Marco de pot toch nog binnenharkte: 11-7 en totaal 4-5 voor Vriendenschaar. In wedstrijd 10 won Gabor eenvoudig van Cho waardoor een 5-5 op het bord kwam. Hierdoor handhaven beide teams zich in de middenmoot van poule C.
Zaterdag 11 oktober speelt Vriendenschaar thuis tegen de koploper de Veluwe, de wedstrijd begint om 15.00. Totaal zijn er die dag 5 wedstrijden.