Sport.Gouda heeft een gezonde sportkantine

Gouda – Sport.Gouda heeft op 10 april de aftrap gegeven voor een gezonde sportkantine volgens de richtlijnen van het Voedingscentrum. De kantine in het Groenhovenbad is de eerste sportkantine in Gouda die een zilveren certificaat heeft ontvangen.

“Om ons heen zien we dat er steeds meer aandacht is voor gezonder eten en drinken. Bij de gezonde sportkantine draait het erom dat er een gezonde keuze wordt aangeboden. Daarnaast wordt de gezonde keuze op een aantrekkelijke manier gepresenteerd. Dit maakt het makkelijker voor de bezoeker om voor ‘goed bezig’ te kiezen”, aldus Sport.Gouda. Zij voldoen aan deze voorwaarden en mogen zich daarom nu officieel een gezonde sportkantine noemen.

Uitreiking

Op dinsdagmiddag heeft Jan-Willem van Gelder, wethouder Sport van de gemeente Gouda, officieel het zilveren certificaat uitgereikt aan Sport.Gouda. Dit moment vond uiteraard plaats in de kantine van het Groenhovenbad. Jan-Willem van Gelder is enthousiast over dit initiatief en hoopt dat andere sportverenigingen zullen volgen: “Mijn complimenten, mijn hulde. Ga zo door op deze prachtige manier!”

Advertisements
Kantinescan

Team:Fit heeft Sport.Gouda begeleidt bij het realiseren van de Gezonde Sportkantine. Team:Fit is een initiatief van Jongeren Op Gezond Gewicht (JOGG), gesubsidieerd door het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. “Stapje voor stapje gaan we voor gezond en samen komen we verder!”, aldus Christiaan Both van Team:Fit die ernaar streeft om dat nog veel meer verenigingen kiezen voor een gezonde sportkantine. Eén van de partners van Team:Fit is het Voedingscentrum, de autoriteit op het gebied van gezond, veilig en duurzaam eten. Het Voedingscentrum heeft de Richtlijnen Gezondere Kantines ontwikkeld. Vanuit hier wordt bepaald welke status een kantine krijgt.

Toekomst

Sport.Gouda promoot vanaf nu gezond. Ieder jaar wordt het productaanbod opnieuw bekeken aan de hand van de Kantinescan, ontwikkeld door het Voedingscentrum. Zo willen zij het goede voorbeeld geven aan bezoekers. Daarnaast is het streven om andere sportverenigingen in Gouda te ondersteunen bij het realiseren van een gezonde sportkantine.

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via redactie@degouda.nl

10-04-2018 16:41