#sport: BASKETBAL FRAAIE WINST MEISJES BOUNCERS BASKETBALL ONDER 18

Gouda-Waddinxveen- Vooral de jeugd van Bouncers Basketball was het afgelopen weekend erg succesvol. Meisjes Onder 18 pakte een fraaie 76-32 winst op CobraNova. Jongens Onder 16 2 deed het ook prima door met 71-34 te winnen van Waterdragers uit Nieuwerkerk aan de IJssel. Jongens Onder 12 1 herstelde zich met een 64-14 overwinning op Leiden prima van de nipte nederlaag een week eerder tegen Divine. Spannend was het bij Jongens Onder 12 3 tegen Squirrels1, maar uiteindelijk trok Bouncers met 38-30 aan het langste eind. Gemixt Onder 10 1 had verdedigend de zaakjes goed voor elkaar en won overtuigend met 42-12. Het bezoekende Rebound 1 uit ’s Gravendeel was met 42-59 net iets te sterk voor Heren 2. Dames 1 doet het met drie overwinningen op rij prima. Nu werd in Hardinxveld Giessendam met 43-39 gewonnen van River Trotters. Meisjes Onder 14 1 won met 20-0. Crackerjacks kon namelijk geen team op de been brengen en bleef thuis in Amersfoort.

Meisjes Onder 18 liet er in het eerste kwart met 20-4 tegen het bezoekende Cobra Nova uit Voorburg geen gras over groeien. Ook in het tweede kwart was de thuisploeg duidelijk de sterkste en stond Bouncers bij rust al op een ruime 44-11 voorsprong. Na rust nam de ploeg iets gas terug en konden de bezoekster nog 21 punten scoren, waar de thuisploeg toch nog 32 punten tegenover stelde. Winst voor Bouncers met 76-32
Heren 2 en het bezoekende Rebound 1 gingen in het eerste kwart gelijk op 15-16, maar in het tweede en derde kwart liet de thuisploeg het scorend behoorlijk afweten en konden de bezoekers uit ’s Gravendeel uitlopen naar een 26-47 voorsprong bij het ingaan van het laatste kwart. Dat laatste kwart wist Bouncers nog wel te winnen, maar was te weinig voor de winst, want die was met 42-59 voor Rebound.
Bouncers Onder 10 1 kende met 10-0 in de eerste periode een prima start. Ook in de tweede periode werd volop gescoord en stond de verdediging als een huis met als resultaat een 28-4 voorsprong bij rust. Ook na rust had Bouncers de zaak goed onder controle en won uiteindelijk met 42-12.
Heren Onder 22 was in ’s Gravenzande niet opgewassen tegen Westland Stars, 63-38. In IJsselstein kon Heren Onder 20 geen vuist maken tegen Jump en verloor met 62-32. In Alphen aan den Rijn was het spannend tussen BV Alphia en Jongens Onder 16 1, waarbij Bouncers met 45-41 aan het langste eind trok. Minder spannend, eveneens in Alphen aan de Rijn, was de wedstrijd van Jongens Onder 14 3 tegen BV Alphia. Bouncers won overtuigend met 74-44.