SP wil actieplan veilig en gezond wonen in Gouda

Gouda – De SP wil een actieplan voor veilig en gezond wonen in Gouda. Dat is de strekking van een motie die de SP op woensdagavond 21 februari in zal dienen in de gemeenteraad. Lenny Roelofs fractievoorzitter van de SP: “Schimmelvorming in woningen is aantoonbaar slecht voor de gezondheid. Amsterdam heeft een goed programma voor de verbetering van Woningkwaliteit, ik wil, naar Amsterdams voorbeeld, dat het nieuwe stadsbestuur samen met de woningcorporaties een actieplan maakt voor veilig en gezond wonen in Gouda.”

De aandacht die de SP eerder vroeg voor schimmelvorming in woningen aan het Gloriantplantsoen en het door Mozaïek Wonen toegezegde externe onderzoek daarnaar, riep veel reacties op. De SP noteerde in een week tijd 15 nieuwe meldingen over schimmel in huurwoningen, op verschillende plekken in de stad.

Naast aandacht voor veilig en gezond wonen, wil de SP dat het nieuwe stadsbestuur samen met andere gemeenten een lobby start om de regering in Den Haag ervan te overtuigen een deel van de opbrengst van de verhuurdersheffing wordt gebruikt om schimmelwoningen aan te pakken.

Advertisements

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via persbericht@goudafm.nl