Soufyan Akabbouz geselecteerd voor WK Taekwondo

Soufyan Akabbouz (19) is door de Taekwondo Bond Nederland officieel geselecteerd om namens ‘Oranje’ volgende maand deel te nemen aan het wereldkampioenschap Taekwondo in Chelyabinsk te Rusland.

De Gouwenaar is debutant op het WK en heeft zijn kwalificatie o.a. te danken aan zijn goede prestaties in het voorseizoen op diverse internationale wedstrijden zoals brons op de Belgian Open, France Open, Swiss Open en goud op het Nationaal Kampioenschap 2015.

 

Advertisements

“Het zal dit jaar enorm zwaar worden, en ik zal letterlijk voor elke punt moeten knokken. In een pre-olympische jaar willen alle wereldtoppers goed presteren, met als gevolg dat er in Rusland al een bijzonder sterk deelnemersveld aan de start zal staan.

Ik denk wel dat ik over kwaliteiten beschik die bij de wereldtop horen. Een paar medailles spreken daarvoor als feiten. Maar ik heb ook nog heel veel te leren en heel veel ervaring op te doen. Ik reken nergens op, maar ik ga voor het hoogst haalbare”. aldus Akabbouz

 

De Nederlandse ploeg bestaat uit zeven atleten. Het WK begint op dinsdag 12 mei en duurt tot en met maandag 18 mei. Soufyan zal pas op vrijdag 15 mei aan de start verschijnen in de klasse heren -54kg.

Voor veel atleten is het WK in Rusland van cruciaal belang, omdat daar kwalificatie voor de Olympische Spelen in Rio de Janeiro (Brazilië) in 2016 behaald kan worden.

 

Meer informatie over het evenement is verder te vinden op:

http://www.worldtaekwondo2015.com

soufyan akkabouz