Siriz opent leef- en leerhuis voor tienermoeders in Gouda

De organisatie Siriz – een vernieuwende en resultaatgerichte organisatie voor preventie, ondersteuning en zorg op het terrein van onbedoelde zwangerschap – opent op 24 augustus samen met een jonge moeder, een nieuw leef- en leerhuis in Gouda. In het huis ‘De Regentes’ leren jonge (aanstaande) moeders op eigen benen te staan en voor hun baby te zorgen.

In het leef- en leerhuis komen vier jonge (aanstaande) moeders wonen, in de leeftijd van 16 tot 25 jaar, gezamenlijk met een inwonend echtpaar. Zij kunnen er terecht als zij zijn vastgelopen in hun leefomstandigheden en intensieve begeleiding nodig bij het zelfstandig ouderschap en wonen. Het echtpaar is beschikbaar voor de dagelijkse begeleiding van de jonge (aanstaande) moeders. Zij zorgen voor een prettige en vertrouwde woonsituatie. Voor de psychosociale hulp worden sociaal (ped)agogisch medewerkers ingezet. De Regentes is mede mogelijk gemaakt door financiële bijdragen van o.a. Kansfonds en het Oranje Fonds.

Op weg naar zelfstandigheid
Ronald Zoutendijk, bestuurder van Siriz: ‘We zijn blij dat we met het leef-/leerhuis jonge moeders kunnen begeleiden naar een zelfstandig leven op alle vlakken met een goede opvoedingssituatie voor het kind. Dat laatste is heel belangrijk, want op die manier wordt er ook een goede basis gelegd voor de toekomst van het kind.’ Naast diverse vormen van opvang voor jonge (aanstaande) moeders biedt Siriz ambulante hulp aan meisjes en vrouwen die onbedoeld zwanger zijn. Zij kunnen zeven dagen per week contact opnemen met een maatschappelijk werker van Siriz via de telefonische hulplijn 0900 – 202 1088, via de chat (ook anoniem) of via een e-mail naar hulp@siriz.nl.

Advertisements