Singelpark Gouda krijgt geld voor aanpak Erasmusplein en Kleiwegplein

Gouda – Singelpark Gouda krijgt 25.000 euro uit het groenfonds van de gemeente voor het vergroenen van het Erasmusplein en het Kleiwegplein. Nicole Jacobs, bestuurslid van Singelpark Gouda, noemt deze bijdrage een stevige impuls. Ze is er blij mee, vooral ook omdat het aangeeft dat de politiek de initiatieven van Singelpark Gouda steunt.

De tekeningen voor de aanpak van het Erasmusplein zijn al klaar. De bedoeling is dat de werkzaamheden snel beginnen. Op Koningsdag, 27 april, wil men het vernieuwde, groene, plein openen. Voor het Kleiwegplein is nog geen planning. Het wordt waarschijnlijk najaar voordat daarmee wordt begonnen.

Ambitie
Singelpark Gouda, dat een groen wandelpad rond de binnenstad wil realiseren, heeft vorig jaar veel initiatieven genomen en uitgevoerd. “We willen natuurlijk nog veel meer. De subsidie die we krijgen is een stevige impuls, maar natuurlijk niet genoeg om onze totale ambitie te realiseren.”

Advertisements

Het groenfonds, dat de gemeenteraad onlangs heeft ingesteld, heeft in totaal 100.000 euro in kas. Wethouder Hilde Niezen: “We zijn blij dat er al zo snel geld van wordt gebruikt en voor zo’n mooi initiatief.”

Ook Nicole Jacobs is blij met het toegekende bedrag. Ze tekent daarbij aan dat niet alleen de gemeente bijdraagt, ook bewoners doen dat, bijvoorbeeld door hun handen uit de mouwen te steken. Daarnaast is men steeds op zoek naar andere geldbronnen in de vorm van crowdfunding of sponsoring.

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via persbericht@goudafm.nl