Schooltuin seizoen gaat weer van start

Vanaf 27 maart starten kinderen van Goudse basisscholen weer met schooltuinieren. De lessen worden aangeboden door de Brede School Gouda, IVN en de Omgevingsdienst Midden-Holland.

Tot 2009 was schooltuinieren in het gebied aan de Jan Verzwollezone mogelijk. Zo’n 230 leerlingen maakten hier gebruik van. ‘Natuur en Milieu Punt’  kreeg  de opdracht om schooltuinieren  in kaart te brengen en nieuwe schooltuinen te realiseren.  Er zijn afgelopen jaren schooltuinen gerealiseerd in de wijken Goverwelle, Korte Akkeren, Gouda Noord en Kort Haarlem. Deze laatste tuin is een bijzondere omdat deze geplaatst is bij het vorig jaar geopende Zorgcentrum de Hanepraij, gelegen op de voormalige schooltuinlocatie.

Daarnaast is er een project van de Omgevingsdienst Midden-Holland  ‘groenten kweken bij de klas’ en m2 tuintjes van de Brede School waarbij kleinschalig getuinierd kan worden door middel van speciale bakken op het schoolplein. In totaal kunnen komend voorjaar ruim 800 leerlingen tuinieren. De ontwikkelingen kunnen gevolgd worden via de facebookpagina van de Brede School Gouda: https://www.facebook.com/debredeschoolgouda

Advertisements

schooltuinen