Sanne Teekens wint skeelerwedstrijd in Almere

Eerste winst van het inline-skate seizoen voor dertienjarige Bodegraafse van SC Gouda

 Op zaterdag 4 april ging in Almere de regionale inline-skate competitie Midden-Nederland van start. Onder gure weersomstandigheden kwamen niettemin 180 inline-skaters naar Almere voor de eerste wedstrijd van het seizoen. Bij de Pupillen1 Meisjes was de winst voor de dertienjarige Bodegraafse Sanne Teekens, zij won alle afstanden. SC Gouda behaalde met Lianne van Loon (2e), Job de Vast (3e) en Sjors van der Meer (3e) nog drie andere podiumplekken.

Al vrij snel na afloop van het schaatsseizoen stond de eerste skeelerwedstrijd van het nieuwe seizoen op het programma: in Almere ging de grootste regionale competitie van Nederland, de Mijnten Inline Cup, van start met wedstrijden voor jeugdrijders van 6 tot 20 jaar en voor senioren. Ondanks de gure weersomstandigheden waren 180 inline-skaters uit Midden Nederland, maar ook ver daarbuiten, naar Almere gekomen. Er werd een spint (een zgn. Flying Lap) gereden, een inline-wedstrijd over 1.000 meter en een puntenkoers. Namens SC Gouda ging het dertienjarige schaats- en skeelertalent Sanne Teekens onbedreigd naar de dagdeze bij de Pupillen1: zij won alle afstanden. In diezelfde categorie werd clubgenoot Job de Vast derde bij de jongens. Bij de Kadetten werd Lianne van Loon tweede en bij de Junioren reed Boskoper Sjors van der Meer naar het brons. De overige elf inline-skaters van SC Gouda die mee deden konden niet in de buurt van de ereplaatsen komen.

Advertisements

 

Op zaterdag 11 april staat in de Venlo de eerste landelijke jeugdwedstrijd op het progamma. Daaraan zullen tien inline-skaters van SC Gouda meedoen.

Mijnten Inline Cup 20150404 Almere