Run for KiKa Marathon Chicago een groot succes

Chicago, 14 oktober 2019 – Zesentwintig KiKa-marathonlopers hebben afgelopen weekend met succes de Chicago Marathon gelopen. 42,195 kilometer door Chicago met als gezamenlijk doel: kinderkanker de wereld uit.

De Chicago Marathon was weer een groots spektakel. Dwars door de fantastische binnenstad tussen de uitbundige Amerikaanse supporters. De marathon in Chicago deed ook dit jaar zijn naam als een van de World Marathon Majors eer aan.

Saamhorigheid
Onder de KiKa-marathonlopers zijn er helaas een aantal die van dichtbij te maken hebben gehad met kinderkanker. Zij renden mee om samen te strijden tegen deze verschrikkelijke ziekte. “Het lopen van een marathon zorgt voor een enorm groepsgevoel. De lopers organiseren trainingen, steunen elkaar bij het sponsorwerven en reizen uiteindelijk samen naar een wereldstad. Erg mooi om die saamhorigheid te zien,” aldus organisator Floris de Roy van Zuidewijn.

Voorlopige eindstand
De ruim 186.000,- euro op de sponsorteller is nog een voorlopig eindbedrag, eventuele sponsoringen kunnen nog gedaan worden. De KiKa-marathonlopers hebben gemiddeld 7.154,- euro sponsorgeld per persoon opgehaald. Een geweldig bedrag!

Strijd tegen kinderkanker

Jaarlijks krijgen ruim 550 kinderen in Nederland kanker. Op dit moment geneest 75% van deze kinderen. Dat moet en dat kán beter. Het doel is om dit percentage te verhogen naar 95%. KiKa werft fondsen voor vernieuwend onderzoek en andere activiteiten op het gebied van kinderkanker, gericht op minder pijn tijdens behandelingen, meer genezing en een hogere kwaliteit
van leven op latere leeftijd.

Advertisements

Ben jij geïnspireerd en wil je ook een verschil maken in de strijd tegen kinderkanker?
Wees er dan in 2020 bij! Voor meer informatie en inschrijvingen: www.runforkikamarathon.nl

 

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via 
redactie@degouda.nl

Download nu deGouda App voor iOS en Android14-10-2019 10:25