Roze Zaterdag 2018 officieel in Gouda

In het Vondelpark in Amsterdam heeft Stichting Roze Zaterdagen Nederland tijdens Europe Parade Gouda toegewezen als de stad die Roze Zaterdag 2018 mag organiseren. Voor het eerst sinds 2009 zal het evenement weer plaatsvinden in de provincie Zuid-Holland.

Het bestuur van de stichting was lovend over het bidbook, de expliciete steun van de Gemeente Gouda om Roze Zaterdag aan te wijzen als hét landelijke evenement in Gouda in 2018, de goede banden met ondernemers en culturele instellingen die garant staan voor een gevarieerd programma, de ervaring die Gouda heeft met het organiseren van grote evenementen in de binnenstad, de ruime aandacht voor de multiculturele dialoog en specifieke aandacht voor de situatie van LHBT’s in Rusland in het kader van het WK voetbal 2018.

Burgemeester Schoenmaker: “Het is fantastisch dat Roze Zaterdag in 2018 in Gouda plaatsvindt. Een groep enthousiaste vrijwilligers heeft er veel werk van gemaakt om Gouda op de kaart te zetten en dat is niet onopgemerkt gebleven bij het bestuur van de Roze Zaterdagen Nederland. Wij gaan er in Gouda een mooi evenement van maken.”

Advertisements

Het bestuur heeft het organisatiecomité dringend aanbevolen om bij de definitieve planvorming (meer) aandacht te besteden aan de regio Midden-Holland, transgenders en de activiteiten in de rest van het kalenderjaar, een uitvloeisel van de titel ‘Roze Stad’. Het bestuur meent dat met inachtneming van al deze punten Gouda de beste kandidaat is om de Roze Zaterdag 2018 te organiseren. Na de Roze Zaterdag in 2017 in ‘s-Hertogenbosch verhuist dit unieke evenement dus in 2018 naar Gouda.