Rolf van der Mije lijsttrekker GroenLinks Gouda

Gouda – Rolf van der Mije, de huidige fractievoorzitter, wordt de lijsttrekker van GroenLinks Gouda bij de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2022. Nummer 2 op de lijst is Tim Geluk-van den Burg, die in december 2020 in de raad is gekomen. Claire Philips is op nummer 3 de eerste nieuwe binnenkomer, zij is beleidsadviseur in de culturele sector. De leden van GroenLinks hebben dit besloten tijdens de algemene ledenvergadering op 20 november. Tegelijkertijd is ook het verkiezingsprogramma vastgesteld.

Van der Mije is blij met de unanieme steun: “Het is heel mooi en eervol om het vertrouwen te krijgen van de leden van GroenLinks. We hebben de afgelopen jaren laten zien dat we in Gouda een groene en sociale koers uit kunnen zetten. We staan nog voor grote uitdagingen de komende jaren. Met onze groene en linkse agenda durven we te kiezen voor klimaat, biodiversiteit en sociale rechtvaardigheid voor al onze inwoners. Met dit team vol getalenteerde kandidaten kunnen we ervoor zorgen dat we dat gaan realiseren.”

Nummer 2 op de lijst Tim Geluk-van den Burg is in zijn raadswerk vooral gedreven door zijn passie voor duurzaamheid en gevoel voor rechtvaardigheid. Claire Philips (nummer 3) is beleidsadviseur in de culturele sector en richt zich daarnaast op inclusiviteit. Zij wordt gevolgd door Redouan Allaoui op nummer 4, beleidsadviseur en projectmanager bij een grote gemeente. Redouan doet in Gouda vrijwilligerswerk in onder andere buurtbemiddeling, onderwijs en sport. Ruben den Uijl staat op nummer 5. Hij heeft werkervaring op het gebied van o.a. klimaatadaptatie, ruimtelijke ordening en (duurzame) mobiliteit.

Advertisements

Coen Helderman, voorzitter van de kandidatencommissie: “GroenLinks Gouda gaat met geweldige kandidaten de verkiezingen in. Op de lijst wisselen ervaring en vernieuwing elkaar af en beschikken kandidaten over veel expertise en ervaring in en buiten de raad. Ook in stijl vullen de kandidaten elkaar aan. Met deze lijst gaat GroenLinks ongetwijfeld een mooi resultaat op 16 maart 2022 behalen en nog vele groene en sociale resultaten in de jaren erna.

Top 10 Kieslijst GroenLinks Gouda 2022

1. Rolf van der Mije

2. Tim Geluk-van den Burg

3. Claire Philips

4. Redouan Allaoui

5. Ruben den Uijl

6. Sandra Brouwer

7. Pauline Hoogeveen-Dries

8. Laurens Hof

9. Michel Klijmij-van der Laan

10. Kees van Malssen

Programma 2022-2026 Tegelijkertijd met de kieslijst is ook het nieuwe programma “Kiezen én Delen” vastgesteld. De hoofdthema’s van dit programma zijn klimaat, groen, duurzaamheid, zorg en welzijn, diversiteit en inclusie en een duurzame, regionale economie.

21-11-2021 17:30