Richtlijnen voor openen horeca bekend

Jeroen Buitenhek (rechts) in gesprek met Joy Goudriaan van Casa Chow

Gasten die een restaurant of kroeg bezoeken, mogen met maximaal vier personen bij elkaar aan tafel zitten. Ook moeten ze bij binnenkomst hun handen wassen.

Dat staat in de richtlijnen van Koninklijke Horeca Nederland. “Die verschillen weinig van de richtlijnen, gebaseerd op die van het RIVM, waaraan de detailhandel zich moet houden”, zegt Dirk Beljaarts van Koninklijke Horeca Nederland in het NOS Radio 1 Journaal. “Wel moet er vooraf worden gereserveerd en krijgen gasten de vraag of ze verschijnselen hebben van griep of verkoudheid.”

1 juni wordt genoemd als de datum waarop restaurants en cafés weer open mogen. “Daar zijn onze leden enorm blij mee, we willen onze gasten een goede dag bezorgen. Maar we kunnen niet zoveel mensen kwijt, dat is het dilemma waar we in zitten. Het is een verliesgevende operatie, daarom zijn steunmaatregelen belangrijk.”

Advertisements

Gouda
Hoe gaan de terrassen in Gouda er uit zien? Met die vraag hebben wij een aantal impressies gemaakt van de Markt en de Lange Tiendeweg. Op Facebook wordt er positief reageert door Gouwenaars maar er doen zich ook veel vragen op bij de horeca ondernemers. Tot zo ver heeft de gemeente Gouda nog geen beslissing genomen. Alleen wethouder Thierry van Vugt heeft laten weten dat hij aan het praten is met de horeca ondernemers. Onlangs heeft Herman Schoemaker van Bangkok City samen met andere ondernemers op de  Lange Tiendeweg een plan ingediend.

Een impressie van deGouda op de Lange Tiendeweg

 

Een impressie van deGouda op de Markt

12-05-2020 12:00