RFC Gouda bijt van zich af in duel met RC Utrecht en wint: 45-24

A rugby player kicking a ball
Gouda – In het duel tussen de nummers 5 en 6 van de 3e Klasse Zuidwest heeft nummer 6, RFC Gouda, aan het langste einde getrokken. De thuisploeg uit de Domstad had grote moeite een volwaardig en competitiewaardig team op de been te krijgen en dat is op zijn zachts gezegd vreemd, wetend dat ditzelfde team nog tweede werd in de eerste competitieronde. Maar na wat ronselpraktijken waar de VOC jaloers op zou zijn, was er toch 22 man zo gek om een rood-blauw shirt aan te trekken en af te trappen tegen de groen-blauwe Goudse horde, dat wel nagenoeg in de sterkste opstelling speelde.
En dat verschil werd snel duidelijk: Daar waar RFC Gouda wel enigszins op elkaar was ingespeeld, waren de Utrechters dat niet. Maar een tweede XV van een vereniging met vier herenteams is en blijft een geduchte en ervaren tegenstander dus ondanks de wat knullige voorbereiding stond er toch wel iets op het veld. Maar niet genoeg om RFC Gouda te verslaan want via tries van Jesse, Auke en Max B liep RFC Gouda uit naar een 10-19 voorsprong bij rust. Fijn om Rob R weer eens binnen de lijnen te mogen begroeten en met maarliefst 7 wissels is het lekker rugbyen ! In het derde kwart werd het verschil snel groter, mede door die vele en op dit niveau broodnodige wissels. De altijd hard werkende Jesper, nogmaals Auke en Roger scoorden waardoor het met nog een kwartier te gaan 10-45 in Goudsch voordeel was en daarmee een gelopen strijd. Respect voor de thuisploeg want in de slotfase werd er nog een hele serie rucks opgezet waar zelfs tweemaal uit gescoord werd zodat ook Utrecht een punt haalde (vanwege de 4 tries). Eindstand 24-45, iedereen gelukkig. Utrecht hield een punt over en snakt naar het eind van de competitie omdat het team (helaas) als een kaartenhuis ingezakt is en RFC Gouda heel blij met de tweede overwinning in de competitie, wat de burger moed geeft met het oog op volgend seizoen. Wederom bezezen dat dit jonge team zich toch echt een ‘betere middenmoter’ mag noemen en dat is best knap gezien de tegenstanders
Op 12 mei mag RFC Gouda de competitie afsluiten tegen Rotterdam, wat alleen in theorie nog kan promoveren (als Utrecht van Dukes wint, wat niet te verwachten is).

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via redactie@degouda.nl

Download nu deGouda App voor iOS en Android 

16-04-2019 10:34