Restaurant Gouds Glas opent zijn deuren

In het begin van het nieuwe jaar opent restaurant, brasserie en wijnbar Gouds Glas in het hart van Gouda. Eigenaar Joost Zekveld (Gewoon Gouds) en bedrijfsleider Jeroen Hendriksen zetten bij Gouds Glas heerlijke seizoensgerechten op de kaart, bereid met de mooiste producten uit de regio.

Rijke historie
Het pand van zo’n negentig meter diep bestaat uit vier ruimtes, met plek voor tweehonderd gasten binnen en honderd buiten. Eye catcher is het glazen dak en zes grote glas in lood ramen, met afbeeldingen van de gerenommeerde kunstenares Heleen Verhoeven. De ramen zijn een verwijzing naar de glas in lood ramen van de Goudse Sint-Janskerk die op de Werelderfgoedlijst van Unesco staan. Ook de bogen van het zeventiende-eeuwse pand komen overal in het decor terug, gecombineerd met glas, staal en hout.

Vier verschillende ruimtes
Naast een brasserie, een grote eetzaal en een wijnbar heeft Gouds Glas een verwarmd en geheel overdekt terras, waardoor je er het hele jaar door buiten kunt eten. Buiten is er een juice bar die in de winter kan worden omgetoverd tot een gezellige stand met koek-en-zopie. Het assortiment in de wijnbar bestaat uit zo’n 150 wijnen, waarvan er tien rode en tien witte flessen open staan om per glas te proberen. De grote bar en twee lange tafels, waaronder op de gezellige vide, nodigen uit om samen te genieten van de mooiste wijnen of een lekker (speciaal)biertje. Door de verschillende ruimtes is er bij Gouds Glas genoeg gelegenheid voor een proeverij, receptie, besloten (bedrijfs)feest of bruiloft.

Advertisements

Overige informatie Gouds Glas
Openingstijden : Ma t/m do 10:00-23:00, vrij & za 10:00 – 00:00, keuken tot 22:00 uur, Zo gesloten
Adres : Markt 40, Gouda
Website : www.goudsglas.nl
Facebook : https://www.facebook.com/Gouds-Glas-111815913486339/
Instagram : https://www.instagram.com/goudsglas/

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via 
redactie@degouda.nl

Download nu deGouda App voor iOS en Android

21-11-2019 12:26