REGIOBEKER VOOR BOUNCERS BASKETBALL MEISJES ONDER 16 EN JONGENS ONDER 14

Hoewel de reguliere competitie al is afgesloten stond er voor een aantal teams van Bouncers Basketball het afgelopen weekend nog een belangrijke wedstrijd op het programma. Zo speelden Bouncers Meisjes Onder 16 1 en Jongens Onder 14 1 het afgelopen weekend de finale om de regiobeker. Streed Bouncers Gemixt Onder 12 1 om het algehele kampioenschap van de 1e klasse afd. West van de NBB en moest Bouncers Heren 1 in Leiden de strijd aanbinden met BV Squirrels uit Berkel en Rodenrijs voor rechtstreekse promotie naar de landelijke 2e divisie.

Bouncers Meisjes Onder 16 1 beet vrijdagavond in sporthal de Duikelaar tegen BV Leiderdorp de spits af, met als inzet de regiobeker. Gezien de resultaten in de competitie was Bouncers favoriet, wat in het eerste kwart werd onderstreept met 11-3 stand, waarbij vooral veel werd gescoord vanaf de vrije worp lijn. In het tweede kwart speelde Bouncers, met slechte passes en gebrek aan samenspel, nogal chaotisch, maar werd er wel gewonnen met 19-15. Ruststand 30-18.
In het derde kwart was Bouncers weer bij de les, aanvallend en verdedigend klopte alles en met 23-7 had Leiderdorp niets in te brengen en was de bekerwinst al zo goed als zeker. Die zekerheid had tot gevolg dat Bouncers wat inzakte en kreeg BV Leiderdorp de kans om het vierde kwart met 10-17 te winnen. De bekerwinst was met 63-42 echter voor Bouncers. Daarmee kan het team met deze bekerwinst en het kampioenschap terugzien op een meer dan uitstekend seizoen.

Spannend was het zaterdag bij de bekerfinale, eveneens in de Duikelaar, tussen Bouncers Jongens Onder 4 1 en DAS 1 uit Delft. In de eerste helft hadden de bezoekers het betere van het spel en wonnen zowel het eerste als het tweede kwart met 11-16 en 13-18. In het derde kwart kreeg Bouncers verdedigend meer vat op het spel van DAS en kon de achterstand met een aantal breaks en, gecontroleerd aanvalsspel worden teruggebracht naar 3 punten, 41-44. In de vierde minuut van het vierde kwart kwam Bouncers met 48-48 langszij en volgde er voor spelers en het vele publiek een zenuwslopende eindfase. Bouncers had de zenuwen het beste onder controle, knokte voor elke bal en won uiteindelijk met 58-54 en daarmee de beker. Hoewel geen kampioenschap presteerde Jongens Onder 14 1 prima op het hoogste afdelingsniveau.

Als bonus op een succesvol seizoen speelde Bouncers Gemixt Onder 12 1, kampioen van de 1e klasse A, tegen River Trotters uit Hardinxveld-Giessendam, nr. 2 in de 1e klasse B, een extra (vriendschappelijke) finalewedstrijd. Bouncers ging met een 8-0 voorsprong in de vijfde minuut vlot van start maar River Trotters kwam goed terug tot 11-9 in het eerste kwart. Ook in het tweede kwart hielden beide ploegen elkaar redelijk in evenwicht. Rust 28-21. Een voorsprong die Bouncers in het derde kwart verder wist uit te bouwen naar 38-27. In het laatste kwart drong River Trotters met 12-16 nog stevig aan, maar Bouncers hield het hoofd koel en won met 50-44. Een mooie afsluitende wedstrijd van een prima seizoen.

Bouncers Heren 1 toog zaterdag met een grote schare supporters naar de 5mei Hal in Leiden om daar rechtstreekse promotie naar de landelijke tweede divisie af te dwingen. Tegenstander was de kampioen uit de 1e klasse A, het sterke BV Squirrels uit Berkel en Rodenrijs. Een ploeg die met overmacht het kampioenschap had binnengehaald.

Volgens coach Ben Ponsioen kon het alle kanten op en dat deed het zeker. Beide ploegen hielden elkaar goed in evenwicht en ging Bouncers het vierde en laatste kwart in met 1 punt voorsprong 43-42. In het laatste kwart toonde de ploeg uit Berkel en Rodenrijs zich wat scherper in de afwerking en won uiteindelijk met 67-62. Teleurstelling alom bij Bouncers: geen rechtstreekse promotie, maar mogelijk promoveert de ploeg alsnog wanneer er extra plaatsen vrijkomen in de tweede divisie.