RegentenSofa officieel in gebruik genomen

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Gouda – De RegentenSofa is een fraaie ontmoetingsplek aan het Regentesseplantsoen, nabij de Korte Dwarsstraat. Afgelopen zondag heeft groot aantal betrokkenen de bank officieel in gebruik genomen, tijdens een feestje met drankjes en hapjes rondom de SocialeSofa.

Sinds medio mei waren zo’n 16 vrijwilligers druk bezig om de betonnen bank met mozaïek te bekleden. Dat gebeurde in een garage nabij de Vrouwentoren aan de Nieuwehaven, die Verfhandel Natte ter beschikking heeft gesteld. Het mozaïeken was een nauwkeurig werk van knippen, puzzelen en plakken van talloze, kleurige glasstukjes. Het ontwerp is gebaseerd op het kunstwerk ‘Voorjaar’ van de Goudse kunstenares Mieke de Haan.

SocialeSofa

Een SocialSofa is een betonnen buurtbank, bekleed met mozaïekkunst. Er zijn er al tientallen gerealiseerd, bijvoorbeeld in Zoetermeer, Waddinxveen en Woerden. De vorm is overal dezelfde; de bekleding met mozaïek is uniek voor elke plek. Voor de RegentenSofa heeft de Goudse kunstenares Mieke de Haan het ontwerp gemaakt. Het frisse en rustige voorjaarsgroen past bij een ouderwets park.

Advertisements

Op de RegentenSofa kun je genieten van het uitzicht over het water en op de oude panden aan de overkant. Omwonenden, wandelaars of watertoeristen kunnen er een tafel bijzetten en met elkaar een glaasje drinken. Intussen is het groen bij de Sofa vernieuwd en is het Regentesseplantsoen een fraai singelpark geworden.

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via redactie@degouda.nl

Download nu deGouda App voor iOS en Android
01-10-2018 12:33