Orange the World-vlag gehesen in Zuidplas

Vanochtend werd de Orange the World-vlag officieel gehesen bij het gemeentehuis van Zuidplas.

Rond 8.30 uur zorgden wethouders Frans Klovert en Daan de Haas ervoor dat deze speciale vlag trots in de lucht wapperde. Orange the World is de wereldwijde campagne tegen geweld tegen vrouwen en meisjes. De vlag wordt dan ook altijd gehesen op de internationale dag tegen geweld tegen vrouwen, dit jaar dus op 25 november.

Na het hijsen van de vlag benadrukten Klovert en De Haas waarom het belangrijk is dat deze vlag ook in Zuidplas hangt. “Ook in deze gemeente vindt er helaas nog huiselijk geweld onder vrouwen plaats. Het is dus essentieel dat we dit nog meer aankaarten en blijven benadrukken dat vrouwen hier beter tegen moeten worden beschermd,” aldus Klovert. De Haas voeg daar nog aan toe: “De signalementen waarmee huiselijk geweld worden aangegeven, moeten nog meer zichtbaar worden. Denk aan het symbool met de hand (met gestrekte vingers en de duim naar binnen) waarmee je anderen non-verbaal kan waarschuwen. Verder zijn er verschillende instanties en verenigingen waarmee je in gesprek kan gaan, zoals de wijk-GGD, Stichting ZO! en Veilig Thuis.”

Advertisements

De hele landelijke campagne van Orange the World loopt vanaf vandaag tot 10 december, de Internationale Mensenrechtendag.