Open kwekerijdag trekt wederom veel bezoekers

Boskoop – Met een vierduizend bezoekers was de Open Kwekerijdag aan de Alfensvaart te Boskoop even succesvol als het voorgaande topjaar. De plantenliefhebbers kregen hier een mooi kijkje in de keuken van de boomkwekerijsector en werden getrakteerd op prachtige plaatjes van planten, groot en klein en kregen veel informatie over de werkzaamheden op de kwekerij.

“Het is gewoon een feest om een keer tussen deze mooie planten en bloemen te lopen”, aldus een bezoeker. Het was de diversiteit in bedrijven die deze dag een bezoek meer dan waard maakte. Stekjes in pluggen en prachtig bloeiende hortensia, clematis en lavendel, groene wanden, beregening en energieopwekking; het hele scala kwam voorbij. Er werd ook volop gewerkt op de bedrijven. Dit gaf de bezoeker een mooie beeld van hetgeen er allemaal komt kijken om planten te laten groeien en verhandelen. Ook de techniek , onderzoek, biologische teelt en werken in de sector kregen volop belangstelling. Voor de kinderen was er veel te beleven. Tientallen kinderen gingen met een Boomkweekdiploma naar huis. “Wij willen niet naar huis! Het is zo leuk hier.” Dit kreeg een moeder van haar kinderen te horen toen zij naar huis wilde gaan.

De bekendste TV tuinman Rob Verlinden opende met een wervelend pleidooi voor planten het evenement. Met de opmaak en het signeren van twee plantenbakken voor de Mobiele Tuin From Boskoop liet hij weer zien hoe de consument het graag wil hebben.

Advertisements

“Een prachtige dag waarbij de sector een goed visitekaartje heeft afgegeven”, aldus de organisatie. “Met de inzet van de bedrijven, sponsoren en het nieuwe CarrièrePlein kijken wij tevreden terug op deze dag en gaan op voor het 10 jaar jubileum in 2020.”
Foto’s van de Open Kwekerijdag staan op www.openkwekerijdag.nl


Rob Verlinden

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via redactie@degouda.nl

Download nu deGouda App voor iOS en Android 

17-06-2019 13:30