Open Gouds Kampioenschap Jeu de Boules

Gouda – Op zaterdag 1 augustus organiseert Petanque Vereniging Gouda alweer voor de 11e maal het Open Gouds Kampioenschap. Speciale maatregelen zijn getroffen om dit toernooi “corona proof” te maken. Dit betekent o.a. dat we het maximum aantal teams hebben moeten terug schalen van 80 naar 48. Er zijn nog enkele plekken vrij, dus wees snel met inschrijven. En kom anders gerust eens langs om dit evenement van de zijlijn mee te beleven. Dit kampioenschap is bedoeld om de petanquesport in Gouda en omgeving te promoten en staat open voor iedereen: wedstrijdspeler én recreant, jong én oud, man én vrouw. Lidmaatschap van een Petanque/Jeu de Boules vereniging is niet vereist.

Petanque is een uitdagende wedstrijdsport waar technische vaardigheid, tactiek, teamspirit en concentratie een belangrijke rol spelen. De recreantenversie is meer bekend onder de naam “Jeu de Boules”. Het Open Gouds Kampioenschap is dé gelegenheid om kennis met de sport te maken en om gerenommeerde spelers aan het werk te zien. Kansloos ben je niet, want tijdens het toernooi scheiden de sterkste teams zich af in het hoofdtoernooi voor het Open Gouds Kampioenschap Petanque terwijl de resterende teams doorgaan in het troosttoernooi voor het Open Gouds Kampioenschap Jeu de Boules. Voor beide toernooien vindt aan het eind van de middag gelijktijdig de finalewedstrijd plaats.

Inschrijven als team (2 personen) kan via email WZcie@goudapetanque.nl. De deelnamekosten voor het toernooi bedragen € 10,- per team. De totale inleg wordt uitgekeerd in de vorm van prijzen. Op de wedstrijddag kun je je tussen  9:00 en 9:45 uur melden bij de wedstrijdtafel. Het toernooi begint om 10:00 uur.

Advertisements

Het kampioenschap wordt gehouden bij Petanque Vereniging Gouda op het Sportcomplex de Uiterwaard, Uiterwaardseweg 4 te Gouda (Goverwelle). Parkeren bij Sporthal De Zebra, Goverwellesingel 10. Vlak achter de Goejanverwelledijk vind je het sportcomplex.

Voor nadere informatie: zie www.GoudaPetanque.nl.

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via 
redactie@degouda.nl

Download nu deGouda App voor iOS en Android

20-07-2020 09:20