Ook Lange Tiendeweg en Spieringstraat in Gouda maken alternatief terrassenplan

Een impressie van deGouda op de Lange Tiendeweg wat maandag 1 juni werkelijkheid wordt.

Gouda – Hoewel de onduidelijkheid weer toeneemt of de terrassen van de horeca nu wel of niet per 1 juni beperkt open mogen, zijn veel horecazaken zich terecht aan het voorbereiden op het ‘nieuwe normaal dan wel abnormaal’, dat volgens onze koning ‘niet normaal’ is. Ook in Gouda. De horeca op de Markt maakt plannen om de terrassen uit te breiden tot op de Markt zelf om zo aan voldoende tafeltjes en zitplaatsen te komen om de zaak nog een beetje kostendekkend te krijgen.

Ook op de Lange Tiendeweg en omgeving in Gouda zijn horeca-ondernemers druk bezig. De zaken Herfst, Roma, Mykonos, Bangkok City, Loeloes, New Tandoor en Chaplin’s (Spieringstraat) hebben ieder een plan gemaakt dat door Herman Schoemaker van Bangkok City tot één plan wordt samengesteld. Dat wordt ingediend bij de gemeente.

Het plan komt er kortweg op neer dat in overleg met de naburige winkels na sluitingstijd de terrassen voor de belendende winkels worden uitgebreid met de beruchte tussenruimte van 1,5 meter.  Volgens Schoemaker krijgt de Lange Tiendeweg dan een beetje het beeld van de Witte de Withstraat in Rotterdam.

Advertisements

Bron: SOG

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via 
redactie@degouda.nl

Download nu deGouda App voor iOS en Android

11-05-2020 11:11