Ook dit jaar weer de Huiskamer van de Stad ze zoeken nog Huiskamers!

Op zondag 7 juni zal Huiskamer van de Stad voor het derde jaar op rij plaatsvinden. Tijdens dit bijzondere festival zullen vele Gouwenaren elkaar weer ontmoeten in intieme huiskamersfeer en daarbij gratis genieten van muziek en kleinkunst tot “wat er maar in je huiskamer past en vermakelijk is”.

Zowel huiskamers als artiesten kunnen zich nog tot 1 mei inschrijven. “Tot nu toe zijn we erg tevreden over de belangstelling en deelname van mensen. We zitten echter nog niet vol, dus meer aanmeldingen zijn hartstikke welkom.” De inschrijving van artiesten loopt net iets harder dan die van huiskamers dus vooral huiskamereigenaren worden nog aangespoord zich aan te melden. “Met meer aanmeldingen van huiskamers kunnen we meer artiesten een podium bieden. Het zou toch leuk zijn als we echt alle artiesten een mooie plek kunnen geven op 7 juni!” zegt de organisatie.

Huiskamers uit heel Gouda kunnen zich aanmelden, en dat hoeven dus niet alleen huiskamers uit de binnenstad te zijn. “Het doel is wel om langzaam vanuit het centrum uit te breiden naar de andere wijken in Gouda. Dat lukt tot nu toe ieder jaar. Daarbij is het echter nog steeds mogelijk dat een wijk als Goverwelle dit jaar ook gaat meedoen. Dan moet er echter wel een cluster van een aantal huiskamers uit die wijk zich aanmelden. Uit de eerste editie hebben we namelijk geleerd dat een cluster van meerdere huiskamers wel een vereiste is om voldoende publiek te trekken en de deelname de moeite waard te laten zijn voor zowel huiskamer als artiest.”

Acts hoeven zich niet te laten afschrikken door een te hoge drempel. “Veel acts hebben zelfs hun eerste optreden beleefd tijdens Huiskamer van de Stad. Misschien zou je anders verwachten maar de gemiddelde kwaliteit van die optredens heeft ons daarbij altijd positief verrast.” Laat je 7 juni als bezoeker dus ook verrassen door die ene parel die je nog niet kende, door lokale en landelijke acts, van amateurgezelschap tot professioneel muzikant.

Als dank voor deelname is er op het einde van de dag van het festival een feest voor acts en huiskamers.