Onthulling nieuwe verkeersborden Westergouwe door Burgemeester

Google Maps

Vanmiddag is er een feestelijke onthulling van 9 verkeersborden in de nieuwe woonwijk Westergouwe. De verkeersborden zijn gemaakt door basisschoolkinderen van Kindcentrum De Ontdekkingsreizigers. Vanuit de wijk werden zorgen geuit over te hard rijden en overlast van hondenpoep. De Nieuwe burgemeester van gemeente Gouda, Pieter Verhoeve, gaat de borden feestelijk onthullen. Alle kinderen van Kindcentrum De Ontdekkingsreizigers, juffen, ouders en andere betrokkenen zullen hierbij aanwezig zijn.

Geen gebodsborden maar wat-willen-we-graag-borden
De kinderen van Kindcentrum De Ontdekkingsreizigers kregen de opdracht om borden te maken die gaan over: “wat willen we graag”. Door dit uitgangspunt te hanteren worden bestuurders en hondenbezitters op een positieve manier aangesproken.

Kinderen van groep 1 tot en met groep 8 hebben aan de tekeningen gewerkt en uiteindelijk zijn er 9 winnaars bekendgemaakt. Zij hebben met een echte DTP’er de tekeningen verder uitgewerkt tot echte verkeersborden, zonder dat de eigenheid van de kindertekeningen verloren zijn gegaan.

Advertisements

De onthulling zal vanmiddag om 13:45 plaatsvinden bij KC De Ontdekkingsreizigers op de Burgemeester van Dijkesingel 51 in Gouda.

 

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via 
redactie@degouda.nl

Download nu deGouda App voor iOS en Android

 

 

27-01-2020 10:16