Nuttige winst voor Heren 1 Bouncers Basketball

Basketball backboard and blue sky background

Waddinxveen – Zaterdag wist Heren 1 van Bouncers Basketball in Amsterdam in de laatste minuten te winnen van Harlemlakers 2, 87-91. In Leiderdorp was Bouncers Jongens 16 2 niet opgewassen tegen BV Leiderdorp 1, 65-40. En in Rijswijk moest Bouncers Gemixt 14 2 zijn meerdere erkennen in Lokomotief 2, 55-47. In De Duikelaar speelde Bouncers Meisjes 12 een prima wedstrijd tegen Rebound Gemixt 12 1, maar stond na afloop wel met lege handen, 28-27.

In Amsterdam in de Calandhal waren thuisploeg Harlemlakers 2 en Bouncers Heren 1 volledig aan elkaar gewaagd. Bouncers liep in het eerste kwart uit naar een 0-7 voorsprong, maar was het verschil na het eerste kwart slechts twee punten, 17-19. Direct in het tweede kwart kwam Harlemlakers op gelijke hoogte om door te stomen naar een 46-38 voorsprong bij rust. In het derde kwart vocht Bouncers zich met 17-26 prima terug naar 63-64. Wat volgde was een zenuwslopend vierde kwart met een wisselend scoreverloop. Vlak voor tijd kwam Harlemlakers op gelijke hoogte, 87-87. Twee fouten op rij aan Amsterdamse kant bracht Boudewijn Koppen op de vrije worplijn die de vier vrije worpen koelbloedig benutte en Bouncers daarmee een belangrijke overwinning bezorgde met 87-91. Boudewijn Koppen was met 28 punten topscoorder.

Bouncers Jongens 16 2 ging in Leiderdorp op bezoek bij koploper BV Leiderdorp 1 en kon daar helaas niet voor een verrassing zorgen. Met name in het tweede kwart, na een 18-6 stand na het eerste kwart, sloeg de thuisploeg het beslissende gat. Rust 40-16. In het derde kwart kwam Bouncers nog goed terug, maar het was onvoldoende voor de winst, want die bleef in Leiderdorp met 65-40. Dylan Cicilia was topscoorder met 12 punten.

De enige nederlaag die koploper Lokomotief 2 had geleden was in De Duikelaar tegen Bouncers Gemixt Onder 14 2. In Rijswijk nam Lokomotief met 55-47 echter revanche voor die nederlaag. Bouncers kende in het eerste kwart, 21-13, een wat moeizame start, maar kwam in het tweede kwart goed terug bij een ruststand van 29-24. In het derde kwart liet Bouncers het met slechts acht punten een beetje afweten. De opgelopen achterstand van elf punten kon ondanks een goed vierde kwart niet meer worden goedgemaakt, 55-47. Pien Aikema en David van Loo scoorden elk 12 punten.

De enige ‘Bouncersthuiswedstrijd’ was zaterdagmiddag in de Duikelaar, waar Bouncers Meisjes 12 1 in actie kwam tegen Rebound Gemixt 12 1 uit ’s Gravendeel. De eerste helft gaf een gelijk opgaande strijd te zien met een kleine voorsprong voor de bezoekertjes, 15-19. Vanaf de zevende periode liep Rebound langzaam wat verder weg. En omdat Bouncers in de achtste periode niet tot scoren kwam ging de winst naar Rebound met 28-47. Donna Faling was topscoorster met 11 punten.

18-02-2019 09:05