Nominatietijd: de Top 50 Lijst der bijzondere Gouwenaars 2020 komt eraan!

Gouda – ‘Mama’ van buurtcentrum De Walvis Marian Eisden, stedenbouwkundige Maud Roukens, Voedselbankvrijwilliger Gerrit Brinkman en buurtvader Edrabla… één ding hebben ze allemaal met elkaar gemeen: afgelopen jaar stonden ze in onze Top 50 Lijst der bijzondere Gouwenaars 2019. In het jaar 2019 zetten zij zich belangeloos in voor de stad, een ander, of de Goudse gemeenschap. Ze zijn genomineerd door buren, collega’s of familie die ‘dankjewel’ wilden zeggen en ze een podium wilden geven voor hun betrokkenheid en aandacht bij en voor Gouda.

Nummer 1: Ben Peters
In 2019 voerde Ben Peters de Top 50 aan. Ben heeft zich jarenlang ingezet voor School’s cool, het mentorproject van de Brede School Gouda, voor operatie Steenbreek en de buurttuin in de Hoevenbuurt. Ben mag dan ziek zijn, ook nu draagt hij nog, waar hij kan, bij aan diverse sociale initiatieven om Gouda nog leefbaarder, mooier en betrokkener te maken. Wat Ben betreft is de Lijst der bijzondere Gouwenaars veel te kort. Ben: ‘Gouda bezit zoveel creativiteit en netwerkvaardigheid. De stad kent heel veel groeibriljanten!’

Corona
In 2020 hebben veel Gouwenaars het moeilijk gehad: het coronajaar had en heeft zijn impact op bijna iedereen. Mensen zijn ziek geweest of hebben hun baan verloren, moesten hun winkel- of horecadeuren sluiten en mochten geen of nauwelijks bezoek ontvangen. Het was een jaar waarin we elkaar een beetje kwijtraakten, maar vaak ook weer vonden. Gouwenaars lieten zich van hun beste kant zien door boodschappen te halen, honden uit te laten, kaarten te sturen of muziek te maken. Het coronajaar werd dus een jaar waarin bekende en minder bekende Gouwenaars klaarstonden voor anderen.

Advertisements

Nomineren
Tijd dus om die groeibriljanten een podium te geven! Ken jij een bijzondere Gouwenaar die zich in 2020 belangeloos ingezet heeft voor de stad of de mensen om zich heen? Dit mag een lieve buurvrouw zijn die altijd even aanbelde op de juiste momenten, een juf of meester die langs kwam fietsen om huiswerk te brengen bij je kind of een Gouwenaar die een mooi corona-initiatief van de grond kreeg. De lijst biedt ook nog steeds ruimte voor mensen die via bijvoorbeeld kerk, gebedshuis, sport of non-profitorganisaties een rol van betekenis speelden voor anderen. Samen maken we van de lijst een brede afspiegeling van Gouda’s mooie populatie!

Wil jij iemand nomineren voor de Top 50 Lijst der bijzondere Gouwenaars 2020? Mail dan naar redactie@degouda.nl en leg uit waarom je juist deze inwoner wil voordragen!

02-01-2021 11:30