Nominatieronde Duurzaamheidsprijs Zuid-Holland 2014 van start

In november kan iedereen in Zuid-Holland een innovatief en duurzaam project aanmelden voor de verkiezing van de Duurzaamheidsprijs Zuid-Holland 2014. De prijs is ingesteld door D66 Zuid-Holland om bijzondere duurzame projecten in Zuid-Holland in het zonnetje te zetten. De democraten reiken de Duurzaamheidsprijs dit jaar voor de tweede keer uit. Vorig jaar won kwekerij Ammerlaan The Green Innovator uit Pijnacker-Nootdorp met hun inventieve aardwarmteproject.

Nomineren projecten
T/m 30 november kunnen inwoners van Zuid-Holland vernieuwende duurzame initiatieven in de provincie aan melden via het online formulier op www.d66zuidholland.nl. Voorwaarden zijn dat het project al draait, dat het een bijdrage levert aan een duurzaam Zuid-Holland en dat het innovatief is.

Belang prijs
Woordvoerder Josine Meurs:” De provincie doet zelf actief mee aan projecten als Groene Cirkels, bedoeld om van de regio een wereldvoorbeeld van groene economie en duurzame gebiedsontwikkeling te maken. Maar er zijn vast nog veel meer vernieuwende, duurzame initiatieven in onze provincie. Denk bijvoorbeeld aan projecten op het gebied van energiebesparing, maar het kan ook gaan om eerlijke voeding of duurzame woningbouw. Dit soort projecten willen we door het uitreiken van deze prijs meer bekendheid geven.”

Advertisements

Vervolgprocedure
Na het verzamelen van alle nominaties stelt de jury een shortlist samen van de topprojecten in verschillende categorieën. De jury bestaat uit Statenlid Josine Meurs (woordvoerder duurzaamheid), regiovoorzitter Armand van de Laar, Jan-Willem Kanters (lid van landelijke werkgroep Duurzaam D66) en Menno Ammerlaan (winnaar Duurzaamheidsprijs Zuid-Holland 2013).

Vanaf 10 december kunnen alle inwoners van Zuid-Holland op de website stemmen op hun favoriete kandidaat van de shortlist. Tijdens de nieuwjaarsreceptie van D66 Zuid-Holland in januari zal vervolgens de prijswinnaar bekend gemaakt worden.