NK Schaken Basisonderwijs in Gouda was een succes

Gouda – Op zaterdag 2 en 9 juni zijn, onder auspiciën van de Koninklijke Nederlandse Schaakbond (KNSB), de Nederlandse Kampioenschappen Schaken voor teams Basisonderwijs Algemeen gehouden in Gouda.

Er werd met veertig viertallen van een school gespeeld, met kinderen t/m groep 8; in totaal 160 deelnemers. In deze categorie werd al voor de 45ste keer gespeeld om de titels. De organisatie was in handen van de KNSB, de Rotterdamse Schaakbond en SC Messmaker 1847 uit Gouda, de competitie werd gehouden in de aula van de Goudse Waarden.

Op de tweede dag werd pas met de allerlaatste partij duidelijk wie kampioen werd. Dat werd tot hun eigen verrassing KinderCampus uit Hilversum. Meer dan 10.000 kinderen hebben in de voorronden meegedaan, dus de winnaars hebben een geweldige prestatie geleverd. De winnaars kregen allemaal een exemplaar mee van het geweldig leuke en spannende kinderboek Simon de Schaker uit handen van schrijfster Joyce van der Meijden. Tweede werd BS ‘t Schöppert uit Wierden op slechts een bordpuntje en derde op een matchpunt afstand De Hobbitburcht uit Alphen aan de Rijn.

Advertisements

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via redactie@degouda.nl

Download nu deGouda app voor iOS en Android
11-06-2018 16:12