Nipt verlies Timios H1 tegen koploper

Het was een druk weekje voor de mannen van Timios H1. Maandag 12 maart werd in Bodegraven een inhaalwedstrijd gespeeld tegen koploper VSTS en vrijdagavond 16 maart werd in Monster gespeeld tegen Monza H1.

VSTS is de koploper in de eerste klasse. Wil Timios nog aanspraak op het kampioenschap maken dan moest er met ruime cijfers gewonnen worden van VSTS. In de eerste set werd gelijk alle spanning uit het lichaam gegooid en met geweldig energiek spel werd VSTS onder druk gezet. Halverwege de set pakt Timios een aantal punten voorsprong en weet dit vast te houden en de set met 19-25 te winnen.

In de tweede en derde set toont VSTS veerkracht en power. Vooral de diagonale aanval is voor Timios moeilijk onder controle te krijgen. Ondanks het feit dat Timios de passing goed onder controle heeft weet VSTS met snoeiharde sprongservices het de passers knap lastig te maken. VSTS weet een voorsprong van 2-1 te pakken door de tweede en derde set te winnen.

Advertisements

In de vierde set is het Timios wat veerkracht toont. De servicedruk wordt verhoogd en de blokkering begint weer beter te lopen. VSTS heeft weinig vat op het middenaanvalsspel van lange mannen Bas Huising en Martien Grootendorst van Timios. Met 20-25 wint Timios de vierde set. In de beslissende vijfde set gaat het volledig gelijk op tot 10-10. Vanaf dat moment weet Timios de punten niet meer te maken en moet de winst aan VSTS laten. Timios zal zijn best moeten gaan doen de tweede plaats in de competitie vast te houden om kans te maken op promotie.

Vrijdagavond werd in Monster gespeeld tegen Monza. In een wedstrijd waarin Timios één set moet toestaan aan Monza werd goed spel getoond. Wederom was de passing uitstekend en konden de middenaanvallers veelvuldig worden aangespeeld. Rens de Rooij weet met zijn sprongservice meerdere aces te scoren en Niels Verschoor is niet te stoppen bij 3 meter aanvallen vanuit het achterveld. Na 1-3 winst worden vier punten meegenomen uit Monster waarmee het team zijn tweede positie in de competitie weet te verstevigen.

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via persbericht@goudafm.nl

19-03-2018