Nieuwe wegen Parallelstructuur A12 middag open voor publiek

Gouda – De Parallelstructuur A12 is op vrijdag 23 december klaar. Dan rijdt het verkeer over de nieuwe N451 (Extra Gouwekruising) en de N457 (Moordrechtboog). Voordat het zover is, kunnen belangstellenden op zaterdag 17 december de nieuwe wegen lopend of fietsend verkennen. Op donderdag 22 december wordt het project officieel geopend door Melanie Schultz van Haegen, minister van Infrastructuur en Milieu en Floor Vermeulen, gedeputeerde Verkeer en Vervoer provincie Zuid-Holland.

Op zaterdag 17 december tussen 13.00 en 16.00 uur kunnen belangstellenden voor de eerste én laatste keer het project verkennen, tussen de Amaliabrug en de onderdoorgang met de A12. Een uniek moment, vóórdat er auto’s over de nieuwe wegen rijden. Belangstellenden kunnen de nieuwe N451 (extra Gouwekruising) en de N457 (Moordrechtboog) wandelend, per fiets of op skeelers verkennen. Met behulp van een puzzeltocht op de route komen bezoekers meer te weten over de N451 en N457. Ook zijn er deskundigen die uitleg geven over het project.

De verkenning start op de nieuwe N451. De ingang bevindt zich langs de Zuidelijke Rondweg in Waddinxveen, ter hoogte van Van Leeuwen Autocenter (bedrijventerrein Coenecoop). Er is parkeergelegenheid voor auto’s en fietsen, voor bewegwijzering naar de publieksdag wordt gezorgd.

Advertisements

Gouwe aquaduct
De provincie breidt met de nieuwe N451 en N457 het wegennetwerk rond Gouda uit. Onder de naam Parallelstructuur A12 komen er twee nieuwe provinciale wegen bij: de N451 (extra Gouwekruising) en de N457 (Moordrechtboog). De twee wegen zorgen voor meer keuzemogelijkheid voor de automobilist en moeten de A12 bij het Gouwe aquaduct ontlasten. De bereikbaarheid van de regio moet daardoor verbeteren en verkeersveiligheid rondom Gouda toenemen.

Gezamenlijke aanpak
De provincie Zuid-Holland is verantwoordelijk voor het project Parallelstructuur A12. Zij werkt samen met Rijkswaterstaat, ProRail en gemeenten Waddinxveen, Zuidplas en Gouda. Omdat de nieuwe provinciale wegen een alternatief bieden voor het filegevoelige knooppunt Gouwe op de A12 financiert het ministerie van Infrastructuur en Milieu bijna de helft van de projectkosten.