Nieuwe uitstraling Kop van de Kleiweg

De Kop van de Kleiweg is een belangrijke entree naar het kernwinkelgebied van Gouda. Door deze entree aantrekkelijker te maken voor bezoekers, kan dit ook een bijdrage leveren aan het terugdringen van de leegstand. Vastgoedeigenaren, de Samenwerkende Ondernemersverenigingen Gouda (SOG) en de gemeente hebben de handen ineen geslagen en een intentieovereenkomst getekend om deze stadsentree gezamenlijk aan te pakken.

Wethouder Daphne Bergman (Stadsmarketing en Economische Zaken): ‘Ik ben bijzonder blij dat we nu concrete stappen kunnen zetten om de Kop van de Kleiweg op te knappen en aantrekkelijker te maken voor bezoekers. We verwachten daardoor ook de leegstand aan te pakken. Dit project is een uniek voorbeeld van publiek-private samenwerking en zonder de investering van de vastgoedondernemers had de gemeente dit niet kunnen realiseren.’

Aantrekkelijke uitstraling

Advertisements

De huidige entree van de Kleiweg kenmerkt zich door een rommelige uitstraling. Een grote hoeveelheid aan geparkeerde fietsen, een fors hoogteverschil tussen beide kanten waardoor de looproutes geen goede geleiding hebben en leegstand van winkelpanden. In het nieuwe plan worden oplossingen gegeven voor het fietsparkeren en het hoogteverschil, de openbare ruimte wordt opnieuw ingericht en horeca wordt als functie mogelijk gemaakt.

Terugdringen leegstand

Net als in veel binnensteden in Nederland heeft ook de binnenstad van Gouda te maken met leegstand. De verbetering van de uitstraling, de beleving en de aankleding van winkelstraten kan een positieve bijdrage leveren aan het terugdringen van die leegstand.