Nieuw: fotoboek ‘Dubbel genieten van Gouda’ by MKHNHT!

Gouda – Dit EXPOBOEK van Maaike Hoonhout is een speciale uitgave met meer dan 250 foto’s die Maaike de afgelopen jaren in en rond Gouda vond. Op het omslag staat de kleurrijke collage van de Goudse Welkomstmuur. Het is deze maand 5 jaar geleden dat Maaike de ontwerpwedstrijd won en haar ontwerp hangt dus ook al bijna zo lang als ‘kleurrijk welkom’ op het station van Gouda. Maaike wilde dat de Welkomstmuur ook op papier te bewonderen is. En dat kan in haar nieuwste boek ‘Dubbel genieten van Gouda’. Maaike over de titel: “Veel van mijn foto’s zijn van spiegelende wateroppervlakten die je letterlijk dubbel laten genieten. Maar mijn Wastfaces, gezichten en een oog gemaakt van afvalmaterialen, zijn ook een manier van dubbel genieten: Eerst het ontbijtje eten en daarna van het afval een kunstwerk maken! En als je élkaar kunt inspireren is dat ook dubbel genieten: In mijn boek staan een aantal gedichten die geschreven zijn door de Goudse dichters Chris Bellekom, Klara Smeets en Rob Haster.“

In kaart gebracht
Tijdens het maken van dit boek kwam Maaike tot een bijzondere ontdekking: “Van elk plaatje bleek ik nog de vindplaats te weten, ook al is het járen geleden dat ik dat moment had vastgelegd.“ In haar boek heeft zij alle 189 beelden uit de Welkomstmuur boven de kaart van Gouda gezet en met lijntjes verbonden met de vindplaats. Bij alle andere foto’s wordt er een straatnaam of wijk genoemd.

“Hoe leuk is het om ook anderen deze plaatsen te kunnen laten bezoeken tijdens een wandeling?“ was haar gedachte. Dit idee heeft zij ondertussen uitgewerkt door niet alleen haar plaatjes op de kaart van Gouda te plaatsen, maar er ook routes bij te maken. In haar boek nodigt Maaike de lezer uit met haar op pad te gaan op deze ‘Paadjes met Plaatjes’. Je koopt dus niet alleen een boek, maar ook een wandeling in of rond ons mooie Gouda.

Advertisements

Vanaf 18 mei te koop
Op zaterdag 18 mei start de verkoop van fotoboek ‘Dubbel genieten van Gouda’ in de Gouda Shop en boekhandel Verkaaik. Maaike zal in beide winkels een startsein geven: van 13:30-14:30 uur in de Gouda Shop en van 15.00- 16:00 uur in boekhandel Verkaaik.

Daar zal niet traditiegetrouw een eerste exemplaar worden overhandigd, want met dat exemplaar heeft Maaike een andere bedoeling: “Ik wil mijn boek laten zien aan de héle stad. Dat ga ik letterlijk doen door met mijn boek onder mijn arm naar de plek te gaan waar ik het plaatje ooit vond. Eigenlijk is dit ook wéér een vorm van dubbel genieten!” Welke bestemming dit eerste exemplaar ná deze reis door Gouda krijgt, denkt zij onderweg te ontdekken. De tocht door Gouda is te volgen via social media: Facebook @DubbelgenietenvanGouda en Twitter & Instagram @MKHNHT.

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via redactie@degouda.nl


Download nu deGouda App voor iOS en Android

10-05-2019 10:20