Muzikale kerst in De Kroon

Waddinxveen – Cultuurhuys De Kroon in Waddinxveen viert zaterdag 22 december kerst met een bijzonder muzikaal programma. In het voorprogramma treedt fingerstyle-gitarist Mart Hillen op. In 2016 wint hij de theaterwedstrijd Rabo On Stage in Zutphen. Fingerstyle betekent in het geval van Mart dat hij basgitarist, gitarist en drummer inéén is. Hij bespeelt de snaren en drumt tegelijkertijd op de klankkast van zijn gitaar. Mart is in zijn eentje een volwaardige band.

Hoewel Mart niet zingt verlaat het publiek de zaal na een avond vol waar gebeurde verhalen. Hij vertaalt namelijk de alom bekende nummers op zijn eigen manier, waarbij elk nummer zijn eigen geschiedenis heeft die grappig, droevig of interessant is. Ervaar de passie en liefde voor het vak van deze uitzonderlijk goede muzikant!

De hoofdact is de groep SYA, ofwel Suddenly Years Align. Deze bestaat uit de drie zangeressen Sophie de Graaf, Yvonne Leek en Amanda Muller die zichzelf begeleiden op verschillende akoestische instrumenten zoals harp, gitaar, piano, dwarsfluit en mandoline. Zij delen de voorliefde voor mooie, meerstemmige muziek. Deze liefde hebben zij vakkundig vertaald naar eigen SYA-arrangementen. Het resultaat is een mooi luisterconcert, waarbij er steeds iets nieuws te horen is.

Advertisements

Het met zorg uitgezochte repertoire bestaat uit covers en eigen werk. Nummers van onder meer James Taylor, The Beatles, Crosby, Stills & Nash worden gespeeld, maar ook pareltjes van minder bekende artiesten komen langs in hun programma. Natuurlijk zullen de kerstnummers niet ontbreken en zal SYA deze op hun eigen wijze ten gehore brengen.

Het kerstconcert begint om kwart over acht en de toegangsprijs is 16,50 euro, inclusief pauzedrankje en ticket fee.

 

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via redactie@degouda.nl

Download nu deGouda App voor iOS en Android 

13-12-2018 10:25