Muziek Handsome Poets gebruikt in film

De Nederlandse band Handsome Poets is donderdag 3 augustus aanwezig bij de Nederlandse première van de Amerikaanse film The Edge Of Seventeen in Filmhuis ‘t Hoogt in Utrecht. Dit kondigde de band maandag aan.

Het nummer Sky on Fire, waarmee de band in 2012 doorbrak, is door regisseur Kelly Fremon gebruikt in de film met de sterren Hailee Steinfield en Woody Harrelson.

De film The Edge Of Seventeen draait inmiddels in 34 landen en komt ook naar Nederland. Filminstituut EYE heeft de film naar Nederland gehaald voor vertoning in filmhuizen.

Advertisements

Golden Globe
The Edge Of Seventeen ging vorig jaar in september in première op het filmfestival van Toronto en kreeg een nominatie voor een Golden Globe en drie nominaties voor de Critics’ Choice Award.

The Edge Of Seventeen gaat over een zeventienjarige scholiere Nadine (Hailee Steinfeld). Haar beste vriendin begint een relatie met haar broer. Woody Harrelson speelt de rol van geschiedenisleraar.

Themanummer
De single Sky on Fire was in 2012 bij de NOS het themanummer van de Olympische Spelen en werd in februari 2015 beloond met de platina status. Regisseur Kelly Fremon Craig van The Edge of Seventeen zegt: ”Ik kon de eindscène van de film met de track van de Hansome Poets erin wel een miljoen keer zien. Dat is wat geweldige muziek doet.”

Bron RTL nieuws