‘Mogelijke dwangsom herbouw Punselie’

Gouda – Als de eigenaar van de ingestorte pandjes van bakkerij Punselie aan de Tuinstraat niet snel verbouwd, hangt er een dwangsom boven het hoofd. De eigenaar is verplicht om het monumentale pand te onderhouden. Huurder Ron Punselie vreest voor de gevaarte voor voorbijgangers en hoopt dat het zo snel mogelijk wordt opgelost.

Theo Krins van de ChristenUnie in Gouda ziet het liefst de pandjes terug in oorspronkelijk staat. Volgens Ron Punselie is door het instorten van het dak vierkante meters kwijtgeraakt. Punselie heeft al langer last van de vertraagde restauratieplannen van de bakkerij. De bouwvergunning ligt er al sinds 2015. “Intussen is er al een aantal keer een asbestonderzoek gedaan”, vertelt hij. Na de laatste storm volgt er opnieuw een onderzoek naar asbest. Doordat het dak is ingestort – waar de asbesthoudende platen onder liggen -is het vorige onderzoek niet meer toereikend. “Omdat er geen asbest buiten het pand is gekomen, is er geen direct gevaar voor de gezondheid”, schrijven burgemeester en wethouders.

Punselie krijgt veel vragen over de sloop. “Ik ben alleen niet de eigenaar, dus voor mij is het net zo goed afwachten.” Al jaren zijn eigenaar Bram de Wilde en de gemeente het oneens over de restauratie van de bakkerij. Toen b en w in 2015 toestemming gaven, moest eerst de asbest worden verwijderd. Volgens de gemeente weigerde de eigenaar daar toestemming voor te geven. De Wilde stelde juist dat hij door de gemeente wordt tegengewerkt.

Advertisements

Bron: AD

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via redactie@degouda.nl

Download nu deGouda App voor iOS en Android