Moeten wij ons zorgen maken over Het Groene Hart Ziekenhuis?

Gouda – Door alle commotie over het plotseling sluiten van een aantal ziekenhuizen komt bij menigeen de vraag naar voren hoe het ziekenhuis in de eigen omgeving ervoor staat. Wat Gouda en de regio betreft is dat natuurlijk Het Groene Hart Ziekenhuis. Alle reden om contact op te nemen met de leiding van dit ziekenhuis met de voor de hand liggende vraag hoe het staat met de (financiële) gezondheid van het ziekenhuis zelf.

Het Groene Hart Ziekenhuis is het enige volwaardige algemene ziekenhuis in de regio Midden Holland.
Dit als introductie op de vragen die wij stelden uit de mond van Marianne van Sloten in haar functie van Senior adviseur Marketing & Communicatie en namens de leiding van het ziekenhuis. Het zijn ruim 250.000 inwoners van de regio waarvoor het GHZ een onmisbare en cruciale rol vervult bij zowel alle geplande als acute zorg. Dat is fijn om te weten, maar hoe staat het GHZ er financieel voor en zou een situatie als bij het Slotervaart Ziekenhuis patiënten in de regio ook kunnen overkomen?

Een financieel gezond ziekenhuis is van essentieel belang.
Dat dit niet alleen een statement is wil Van Slooten graag toelichten. Het GHZ is een financieel gezond ziekenhuis en het is ook aantoonbaar. Het accountantskantoor BDO voert jaarlijks een benchmarktonderzoek (vergelijkingsonderzoek) uit over de financiële situatie van zorginstellingen. Het GHZ scoort dit jaar hierbij met een mooi rapportcijfer 7. Geen donkere wolken dus boven dit ziekenhuis en zijn patiënten. Bij het GHZ is het uitgangspunt verankerd dat alleen in een financieel gezonde situatie de kwaliteit en de continuïteit van de zorg gegarandeerd kan worden. Dat betekent ook dat er genoeg ruimte moet worden geschapen voor investeringen om een stevige positie te kunnen innemen in het veranderende zorglandschap. Aldus Van Slooten. Niemand zal voor z’n plezier naar een ziekenhuis gaan maar als het toch moet is het prettig te weten dat het GHZ zelf in ieder geval gezond is.

Advertisements

 

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via redactie@degouda.nl

Download nu deGouda App voor iOS en Android

10-11-2018 10:45